<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2021

Succes Turkse drones zet Amerikaans leger flink aan het denken

Het Amerikaanse leger is naar aanleiding van het succes van Turkse onbemande luchtvaartuigen genoodzaakt om meer onderzoek te doen naar drones en nieuwe oorlogstactieken.

Dat stelde het Amerikaanse prominente tijdschrift Foreign Policy woensdag.

Op basis van een interview met voormalig hoofd van de Asymmetric Warfare Group van het Amerikaanse leger Scott Shaw is benadrukt dat ontwikkelde landen hun oorlogstactieken moeten herzien omdat deze steeds meer ineffectief raken. Als voorbeeld is getoond de Turks-Azerbeidzjaanse zege op agressor Armenië, waarmee gemakkelijk zwaar oorlogstuig van Armenië is vernietigd en Armeense militairen zijn weggejaagd uit door hun bezette Azerbeidzjaanse gebieden.

Volgens Shaw heeft de Turkse zege het Amerikaanse leger aan het denken gezet. De Turken haalden immers de Armeense luchtverdediging neer alsof het niets was. “Wat in dit conflict duidelijk is geworden, is dat een natie met een beperkt budget gecombineerde gewapende oorlogen kan voeren. Men hoeft geen VS of een Rusland meer te zijn.”

“In potentie heb je zoiets als de Amerikaanse luchtmacht, een uitmuntend talent met een uitstekende training om een ​​lucht-grond- of lucht-luchtaanval uit te voeren, niet meer nodig”, benadrukte de voormalige Amerikaanse kolonel. Ook liet hij weten dat het Amerikaanse leger de urenlange dronebeelden uit Nagorno-Karabach heeft bestudeerd.

Shaw vergeleek de gewapende drones met “luchttanks die in staat zijn om vernietigende stoten uit te delen”. Ook noemde hij de onbemande luchtvaartuigen “vliegende gepantserde dieren”.

Turkije heeft verschillende drones ontwikkeld en deze in het buitenland ingezet in antiterreurmissies. Het land wordt inmiddels gezien als de dronesupermacht van het Midden-Oosten. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-03-2021

Mar 31, 2021
Loading posts...