<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 28, 2016

Syriërs willen naar Europa: Turkije, gooi de grenzen open

Een deel van de Syrische vluchtelingen in Turkije is van plan om door te vluchten naar Europa. Zij wachten in spanning af op de dag dat Turkije de grenzen opengooit.

Het zal wel wat voor chaos op de Turkse wegen zorgen als Syriërs horen dat de deuren naar Europa open gaan, zegt voorzitter Muhammed Salih Ali van een solidariteitsvereniging voor Syrische vluchtelingen tegen persbureau AA. “Dan zal er geen enkele bus meer onbezet blijven op de wegen van Istanbul naar de grensstad Edirne.”

Salih Ali geeft aan dat Turkije veel voor de Syriërs heeft gedaan. “De Syriërs geven aan Turkije enorm dankbaar te zijn. Europa heeft zich niet aan zijn afspraken gehouden. Als Turkije de deuren opengooit zal het aantal Syrische vluchtelingen stijgen van vier naar acht miljoen.”

De voorzitter geeft aan dat de Syriërs in Turkije willen blijven, maar er nog steeds een groot aantal is dat door wil vluchten naar Europese landen. “Er zijn nog Syriërs in Noord-Syrië die nog kunnen vluchten. Daar zal de helft nog van komen. Zij zijn niet meer veilig in hun in ellende geraakte steden in Syrië.”

Reacties

De Syriër Besil Abdülrahman geeft aan dat Turkije goed voor hun heeft gezorgd. “Maar ik wil naar Duitsland, daar is mijn familie. Ik ben niet de enige die zo denkt, zo heb je er nog veel meer.”

Amer İbrahim bedankt de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor de opvang. “Ik wil met mijn kinderen naar Europa.”

De Syrische ingenieur Mehmet Kalluf laat weten dat ze het sinds anderhalf jaar goed hebben in Turkije, maar ook zijn familie in Duitsland is. “We willen samen met onze vrienden naar onze families.”

Edirne

Turkije hield vorig jaar een groot aantal Syriërs tegen in de grensstad Edirne. Het geduld van Turkije begint op te raken nadat Europa Turkije heeft bedrogen, in de steek heeft gelaten, aan het lijntje houdt (VIDEO) en de beloofde drie miljard euro voor de Syriërs nog steeds niet heeft overgemaakt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – İZMİR | Gepubliceerd: 28-11-2016

Nov 28, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...