<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2018

Syrische geheime dienst achter terreuraanslag in Turkse stad Reyhanlı

De terreurverdachte Yusuf Nazik, die deze week in de Syrische havenstad Latakia is “ingepakt en naar Turkije is gebracht” door de Turkse inlichtingendienst MIT, heeft vrijdag cruciale informatie vrijgegeven. Hij is de voorbereider van de zware terreuraanslag in de Turkse stad Reyhanlı met 53 doden en veel schade tot gevolg.

Nazik gaf al woensdag aan dat hij in opdracht van de Syrische inlichtingendienst heeft gehandeld. Vrijdag werd, na een MIT-verhoor, daar meer over bekend. De verdachte gaf namelijk ook informatie over de interne structuur van de Syrische geheime dienst, connecties in het buitenland en aanwijzingen over de spionnen van Assad. Hij was benaderd door een ene Assad-spion genaamd ‘Hadji’ die opdracht gaf tot de terreuraanslag, is verklaard.

MIT meldt dat de verhoorprodecure van Nazik verlengd kan worden en de Turkse inlichtingendienst meerdere operaties zal voeren om de spionnen van Assad te pakken. “Turkije zal jullie dit betaald zetten”, zei Nazik woensdag in een MIT-video bestemd voor de Syrische regering en zijn oproep aan zijn handlangers zich over te geven. (LEES meer)

MHP

De voorzitter van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP), Devlet Bahçeli, zei in een verklaring dat met de vangst van Nazik meer bekend wordt over de invloed van de Syrische inlichtingendienst op de terreuraanslag in Reyhanlı.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-09-2018

Sep 14, 2018
Loading posts...