<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2016

Syrische kinderen erg blij in Turkije

Syrische vluchtelingenkinderen die in Turkse opvangcentra leven, zijn erg tevreden met de Turkse opvang.

De vluchtelingen worden op de best mogelijke manier opgevangen, laten de Syriërs weten die Turkije als een veilige haven zien.

Onderwijs

Meer dan 350.000 Syrische kinderen krijgen onderwijs in Turkije. Dat gebeurt in hun eigen taal en volgens eigen onderwijsmethoden.

“Wij zijn hier veilig en leven in vrede”, zegt de Syrische scholier Salih Ibrahim, die al vijf jaar in Turkije leeft en gevlucht is uit de Syrische Idlib. “We leren Arabisch, Engels en Turks op school. Ik wil later leraar worden.”

De Syrische Hama, al drie jaar in Turkije, zegt veel te houden van Turkije. “We hoorden steeds wapens afgaan in Syrië. Er gingen mensen dood. We zijn nu hier en willen vergeten wat we daar hebben meegemaakt. Ik ben heel blij hier, ik speel met mijn vrienden en volg lessen. Ik wil, met de wil van Allah, later ingenieur worden.”

Abdurrahman Mecid zegt al inmiddels Turks te kunnen spreken. “Ik wil later voetballer worden. We worden van al onze behoeften voorzien in het opvangcentrum waar we leven.”

Turkse opvang

In een eerder bezoek stond de Amerikaanse actrice Lindsay Lohan versteld van de Turkse opvang van vluchtelingen. (LEES meer)

Het land vangt de vluchtelingen op zonder noemenswaardige hulp uit het buitenland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ŞANLIURFA | Gepubliceerd: 07-11-2016

Nov 07, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...