<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2022

Tegenboodschap Turkije aan VS is zware vergelding in Noord-Irak en -Syrië

Het Turkse leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd in meerdere terreurregio’s in Noord-Irak en -Syrië. De regering spreekt van een vergelding. Ook zijn er meldingen dat Rusland het luchtruim in Syrië voor de Turken heeft geopend.

Bij de veiligheidsmissie genaamd Klauw-Zwaard zijn meerdere terreurdoelen uitgeschakeld, waaronder doelen in Kobani, de door de VS gesteunde terreurstad vanwaar de aanslag in Istanbul vorige week zondag is gepland en gecoördineerd. De Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu liet toen weten “de boodschap van de Amerikanen te hebben doorgekregen” en “de VS van een hardere tegenboodschap te zullen voorzien”. (LEES meer)

De aanslag op de drukke winkelstraat in Istanbul is uitgevoerd door de VS zwaar gesteunde terreurgroep YPG, de Syrische PKK, die ook onder de schuilnamen PYD en SDF de gehele regio terroriseert. De VS vroeg YPG om zijn naam te wijzigen naar SDF en vond het een goed idee dat “er ergens in de naam het woord democratisch voorkomt”.

Turkse ministers reageren dat de tijd der verantwoording is aangebroken. “We gaan terreur bij de bron vernietigen”, aldus communicatiedirecteur Fahrettin Altun.

“Tijd voor vergelding”, verklaarde het Turkse leger op Twitter. “De schurken worden ter verantwoording geroepen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-11-2022

Nov 20, 2022
Loading posts...