<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 09, 2021

Trump gaat eigen ‘Twitter’ oprichten na ban en haalt flink uit

De vetrekkende Amerikaanse president Donald Trump laat zaterdag in een reactie op zijn verbanning door Twitter weten een eigen sociaalnetwerksite te zullen oprichten.

In een verklaring van het Witte Huis op het Twitter-account @POTUS die (ook) snel werd verwijderd, beweerde Trump dat Twitter heeft samengewerkt met “Democraten en radicaal-links” om hem en zijn aanhangers het zwijgen op te leggen.

“Ik had voorspeld dat dit zou gebeuren. We zijn in onderhandeling met verschillende andere sites en zullen binnenkort een grote aankondiging doen, terwijl we ook kijken naar de mogelijkheden om in de nabije toekomst ons eigen platform uit te bouwen. Wij zijn niet stil te krijgen!”, zei Trump.

“Twitter en vrijheid van meningsuiting gaan niet samen. Het gaat allemaal om het promoten van een extreemlinks platform waar enkele van de meest kwaadaardige mensen ter wereld vrijuit mogen spreken”, voegde de vetrekkende president eraan toe.

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador veroordeelde het besluit van Twitter en zei dat “niemand een dergelijke censuur opgelegd kan krijgen”.

Twitter

Het techbedrijf heeft vrijdag het account van Trump, @realDonaldTrump, voorgoed verbannen verwijzend naar “een verder risico op geweld”.

“Na een nauwkeurige beoordeling van recente Tweets van het @realDonaldTrump-account en de context eromheen, hebben we het account permanent opgeschort vanwege het risico op verdere aanzet tot geweld”, aldus de verklaring.

Schande

De zet van Twitter komt nadat een menigte Trumpaanhangers woensdag het Amerikaanse Capitool bestormde, inclusief het Huis van Afgevaardigden en de kantoren van de Senaat, resulterend in de dood van vijf mensen. De daad is ook bestempeld als “een couppoging” en “een schande voor de VS en de westerse democratie”. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 09-01-2021

Jan 09, 2021
Loading posts...