<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2019

Trump: Turkije goed bezig in Syrië, verdient groot respect

De Amerikaanse president Donald Trump prees woensdag de inzet van Turkije voor een deal met de VS over Noord-Syrië en sprak lovend over de inspanningen van Ankara voor veiligheid en vluchtelingen in de regio.

Voorafgaand aan zijn gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Londen, zei Trump tegen verslaggevers dat hij eerder vandaag een bilaterale ontmoeting heeft gehad met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

“Die vergadering verliep zeer goed”, reageerde Trump en zei dat er vele kwesties zijn besproken, waaronder de laatste ontwikkelingen in Syrië.

“We kunnen het heel goed met elkaar vinden. Het concept van grensbewaking en de veilige zone werken heel goed. Daar geef ik Turkije mijn complimenten voor. De wapenstilstand houdt ook goed stand”, legde de Amerikaanse president uit.

Hij verdedigde zijn besluit in oktober om Amerikaanse troepen uit Noord-Syrië terug te trekken en zei dat de inspanningen van Turkije in de regio door veel mensen ‘groot respect’ verdient.

“Ze zijn daar flink bezig. En ze hebben goed werk verricht, ook aan de grens en in de veilige zone”, aldus Trump.

Turkije lanceerde in oktober de buitenlandse missie Vredesbron om Noord-Syrië te elimineren van zowel IS- als YPG-terreur. In de westerse wereld werd de vredesmissie al gauw bestempeld als een ‘invasie’.

Turkije is ook op eigen kracht bezig met de wederopbouw van Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 04-12-2019

Dec 04, 2019
Loading posts...