<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2019

Erdoğan confronteert Macron, Merkel en Johnson met de Turkse vuist in Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag tijdens een multilaterale bijeenkomst met de Franse president Emmanuel Macron, Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier Boris Johnson het trio duidelijk gemaakt wat er zich daadwerkelijk afspeelt in Syrië.

De leiders zijn in Londen geïnformeerd over de Turkse antiterreuroperatie in Noord-Syrië. Het zwaarbeladen gesprek verliep “succesvol”, reageerde de Turkse president na afloop.

Er heerst met name over terreurgroep YPG onenigheid tussen Turkije en westerse landen. De Turkse regering komt vaker met bewijzen dat YPG, de Syrische PKK, terroristisch bezig is, mensen onderdrukt en wegjaagt, kindersoldaten gebruikt, de demografische samenstelling in Noord-Syrië verandert en een vuile en valse deal is aangegaan met terreurgroep Daesh (IS), maar landen zoals Frankrijk geven daar geen gehoor aan en ondernemen geen stappen daartegen.

Gewaarschuwd

Jaren geleden waarschuwde de Turkse president Europa over een mogelijke vluchtelingenstroom vanuit de door burgeroorlog verscheurde Syrië richting Europese landen en vroeg om samenwerking.

Erdoğan gaf destijds aan dat er een veiligheidszone met daarboven een vliegverbod moest worden ingesteld in het noorden van Syrië om zo een mogelijke vluchtelingenstroom tegen te gaan. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten waren tegen dit voorstel en wilden niet meehelpen. De Britse krant The Guardian schreef toen dat “het voorstel van Erdoğan toch juist bleek te zijn”. (LEES meer)

‘Daesh’

Ook is er in Turkije op officieel niveau aangegeven dat terreurgroep Daesh “een opgezet terreurproject is van duistere machten die daarmee hun politieke doelen in het Midden-Oosten willen bereiken en daarnaast ook bewust haat kweken tegen de Islam”. (LEES meer)

Gamechanger

De Turkse president gaf in 2018 expliciet aan dat het “genoeg is met het Daesh-spel van de VS in Syrië”, dat Turkije, na de snelle ontwikkeling van de eigen defensie-industrie (FOTO’S), het heft in eigen handen zou nemen en koste wat het kost vrede zal brengen in de regio. (LEES meer)

Wederopbouw

Turkije geeft aan dankzij de drie succesvolle antiterreuroperaties in Noord-Syrië, genaamd Eufraat Schild, Olijftak en Vredesbron, duizenden IS-strijders en YPG-terroristen te hebben uitgeschakeld. Daardoor konden tot nu toe zo’n 370.000 Syrische vluchtelingen in Turkije terug naar hun eigen land én eigen stad, zo ook nu de eerste honderden gevluchte mensen in Syrië zelf die zich in andere Syrische steden bevonden. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse regering zorgt ook voor de grootschalige wederopbouw van de door IS- en YPG-terreur getroffen Noord-Syrische steden, zoals Jarablus, Jindires, al-Bab, Afrin, Tal Abyad en Ras-al Ayn. (LEES meer + FOTO’S)

Syrische vluchtelingen bedanken Turkije en diens president vaker voor de inname en eliminatie van terroristen in getroffen steden in Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

In de recent bevrijde Tell Abyad kregen de Turken te horen dat “men al jaren op de Turkse redding wachtte”. (LEES meer)  Zo werd Turkije in Manbij (LEES meer) en Tel Rifaat ook opgeroepen door het volk ‘ze te redden’ van onderdrukking door YPG-terroristen. (LEES meer + FOTO’S)

Het Turkse leger deelt ook dagelijks zelfgebakken brood uit aan de behoeftige lokale bevolking in Noord-Syrische steden. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije is begonnen met het restaureren van door terroristen beschadigde gebedshuizen, waaronder een Armeense kerk (LEES meer + FOTO’S). Ook wordt het water- en elektriciteitsprobleem van lokale burgers, bestaande uit Arabieren, Koerden en Turkmenen, opgelost. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken zijn ook bezig met het opknappen van scholen in de regio (LEES meer), net zoals in Afrin, Al-Bab en Jarablus, waardoor Syrische kinderen weer naar school kunnen (LEES meer + FOTO’S).

Syrische ouders zijn Turkije enorm dankbaar en melden dat ze als dank bidden voor Turkije, zeggen ze in interviews. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 03-12-2019

Dec 03, 2019
Loading posts...