<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2019

Turkije lost waterprobleem Arabieren en Koerden op in Noord-Syrië

Turkije is naast diverse opbouwwerkzaamheden in Noord-Syrische steden ook bezig met het oplossen van het drinkwaterprobleem van Tell Abyad en Ras al-Ayn. In die steden wonen voornamelijk Arabieren, Armenen, Koerden en Turkmenen.

Dat meldt de gouverneur van de Turkse grensstad Şanlıurfa.

Het gouverneurschap heeft een team opgezet dat bij drie waterbronnen middels waterpompen voor schoon drinkwater zorgt. Ook rapporteren zij alle tekortkomingen, ook op het gebied van energie. Inmiddels zijn ook Turkse militairen actief om nieuwe waterbronnen te openen.

De gouverneur verwacht dat het bevolkingsaantal van Ras al-Ayn zo’n 100.000 zal worden tegen 2045.

De Noord-Syrische steden blijken zwaarbeschadigd te zijn door terroristen van YPG, de Syrische PKK. Die zijn allen weggejaagd door het Turkse leger, dat vorige maand missie Vredesbron startte. Dat is de derde succesvolle antiterreurmissie van Ankara in Noord-Syrië.

Turkije is begonnen met het restaureren van door terroristen beschadigde gebedshuizen, waaronder een Armeense kerk (LEES meer + FOTO’S) en ook de wegen van de stad. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken zijn ook bezig met het opknappen van scholen in de regio (LEES meer), net zoals in Afrin, Al-Bab en Jarablus, waardoor Syrische kinderen weer naar school kunnen. (LEES meer + FOTO’S)

Het Turkse leger deelt ook dagelijks zelfgebakken brood uit aan de behoeftige lokale bevolking in Noord-Syrische steden. (LEES meer + FOTO’S)

De Syrische bevolking vroeg Turkije vaker ze te redden uit de klauwen van Daesh- en YPG-terreur. Dat is ook in het Syrische Manbij het geval. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ŞANLIURFA | Gepubliceerd: 16-11-2019

Nov 16, 2019
Loading posts...