<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 05, 2018

Volk Syrische stad Manbij doet oproep aan Turkije: red ons

De bevolking van de Syrische stad Manbij roept het Turkse leger op hun stad te redden van terreurgroep YPG/PYD, de Syrische PKK. Het volk heeft het helemaal gehad met de onderdrukking en bezetting van hun stad door YPG-terroristen, door westerse media ‘Koerdische milities’ genoemd.

Dat laten Syrische stamhoofden in interviews weten.

“Met de wil van Allah zal dankzij Turkse inspanningen ons grondgebied schoongeveegd worden van PYD en PKK. Dankzij Turkije wordt Manbij weer veilig. Zij gaan ons redden van deze kanker die een half miljoen mensen heeft weggejaagd en het op onze spullen en geld heeft gemunt”, zegt Sjeik Navras Mahmut al-Haj Abdulvahhab Al-Aclani, vertegenwoordiger van de grote Beni Said-stam in Manbij.

“Nadat onze stad is gezuiverd, gaan we het lokaal besturen”, laat Al-Aclani weten. “We gaan dienst verlenen aan het volk door het onderwijs en de zorg op te pakken. Manbij wordt een voorbeeld voor Syrië. Het is onacceptabel dat Manbij nu door bendes uit Kandil (PKK) wordt bestuurd.”

De Syrische voormalige rechter İbrahim Al-Hacci wacht op de “binnenkomst van Turkije”. “Pas dan is er weer vrede in de stad. De stad dient schoongeveegd te worden van terroristen.”

De grootste volksstammen van Manbij, Elbubanna, Elbu Saban, Damalha en Tay hebben zich verenigd onder de naam Bekare-stam. “Wij steunen de Turkse militaire operatie.”

Onderdrukking

Het is inmiddels bekend dat terreurgroep PYD/YPG Koerden onder dwang heeft laten verhuizen naar Manbij, dat voor 90 procent uit Arabieren bestaat. Zo willen de door de Verenigde Staten gesteunde YPG-terroristen de demografische samenstelling van Noord-Syrië veranderen door de regio etnisch en ideologisch te zuiveren, een misdaad waar de Turkse regering de wereld al langer voor waarschuwt.

Met de grote schoonmaakoperatie verwacht Turkije dat honderdduizenden Syrische vluchtelingen weer kunnen terugkeren naar hun bezette huizen in Manbij. Datzelfde is namelijk al grootschalig gebeurd in andere Noord-Syrische steden, zoals in Jarablus, Al-bab en Afrin, waar het Turkse leger ook reddingsoperaties heeft uitgevoerd en de stad aan de echte eigenaren heeft overhandigd. (LEES meer)

Operatie Manbij

Het Turkse leger heeft Manbij inmiddels omsingeld en volgt naast PYD/YPG-terroristen ook de Amerikaanse militairen die in Manbij zitten. De terroristen dienen zich terug te trekken uit de regio, is de laatste waarschuwing van Turkije.

Turkije heeft eerder al veelvuldig aangegeven dat iedereen in een PYD- of YPG-uniform, ongeacht nationaliteit, doelwit is.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-07-2018

Jul 05, 2018
Loading posts...