<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2018

Turkije redt Koerden, Turkmenen en Arabieren in Afrin

De Turkse militaire operatie Olijftak zal ervoor zorgen dat Koerden, Turkmenen en Arabieren in de Syrische regio Afrin gered worden van onderdrukking door terreurgroepen PYD/YPG en Daesh.

Dat verklaarde de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ woensdag.

De Turkse legeroperatie zal voor veiligheid zorgen in de regio, zei Bozdağ. “Turkije zal niet toestaan dat de PKK/KCK/PYD en YPG de demografische samenstelling in Noord-Syrië verandert en de regio etnisch en ideologisch zuivert. Plannen voor een terreurcorridor en een terreurstaat zullen in duigen vallen.”

De Turkse vicepremier haalde ook uit naar de VS. “Amerika moet Turkije niet aan het lijntje houden en afspraken nakomen. De VS moet weten dat het terreurgroepen niet meer kan verbergen met woordenspellen (Klik voor VIDEO: PYD/YPG/SDF). De VS moet weten de waarheid niet te kunnen veranderen en dat het niemand kan bedriegen. De VS moet alle geleverde wapens (aan PYD/YPG) weer terugnemen en zonder gemaar bevestigen dat PYD/YPG een terreurgroep is”, aldus Bozdağ.

Hulp

Turkse militairen en hulpdiensten zijn inmiddels begonnen met het verspreiden van humanitaire hulp aan onderdrukte dorpsbewoners nadat de eerste dorpen zijn schoongeveegd van PYD/YPG-terroristen. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-02-2018

Feb 14, 2018
Loading posts...