<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2018

Turkse Olijftak in Afrin: 932 terroristen uitgeschakeld

Het Turkse leger heeft zondag verklaard 932 terroristen van terreurgroepen PKK/KCK/PYD-YPG en Daesh (IS) te hebben uitgeschakeld in de Syrische regio Afrin. De Turkse militaire operatie Olijftak verloopt succesvol, is gemeld.

Zondag zijn 35 terroristen uitgeschakeld en 5 terreurdoelen vernietigd, verklaren de Turkse strijdkrachten. “Tot nu toe zijn 32 gebieden, waarvan 22 Syrische dorpen, bevrijd uit handen van de terreurbeweging.”

Het Turkse leger heeft recent nog een strategische berg schoongeveegd van terroristen: de Huruz. Ook is het Syrische Darmiq-gebergte nabij de grens met Kilis-Hatay in het vizier.

Olijftak

Het Turkse leger startte Olijftak op 20 januari nadat Turkije ruim 700 keer is aangevallen door PYD-YPG terroristen uit Noord-Syrië. Deze week kwamen daar meer dan 50 PYD-YPG-raketaanvallen bij op de Turkse grensstad Kilis.

Turkije verklaart officieel door te zullen gaan met het offensief totdat elke terrorist is schoongeveegd en Syriërs hun eigen land weer terugkrijgen. “Turkije toont als geen ander land zoveel waarde aan de territoriale integriteit van Syrië”, aldus de Turkse buitenlandminister donderdag. (LEES meer)

Turkije zal ook Manbij schoonvegen van terroristen, “als de VS de PYD/YPG niet laat vertrekken uit die regio”. (LEES meer)

Hulp

Turkse militairen en hulpdiensten zijn inmiddels begonnen met het verspreiden van humanitaire hulp aan onderdrukte dorpsbewoners nadat de eerste dorpen zijn schoongeveegd van PYD/YPG-terroristen. (VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – KILIS | Gepubliceerd: 04-02-2018

Feb 04, 2018
Loading posts...