<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2018

Turkije haalt zeer hard uit naar Frankrijk

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft donderdag flink uitgehaald naar de Franse president Emmanuel Macron. Die zei dat Turkije niet moet overgaan tot een invasie in Noord-Syrië.

“Maak je geen zorgen, we zijn Frankrijk niet”, haalde Çavuşoğlu uit. “Deze Europeanen zijn over het algemeen hypocriet. Ze weten dondersgoed wat de militaire operatie Olijftak in Afrin inhoudt, namelijk de regio schoonvegen van terroristen. We hebben hen uitgebreid geïnformeerd hierover. Ze zeggen in ons gezicht dat we gelijk hebben en benadrukken dat het om zelfverdediging en onze nationale veiligheid gaat. Maar achter onze ruggen wordt er iets anders gezegd. Dit is geen militaire operatie die gericht is op onze Syrische, Turkmeense en Koerdische broeders.”

“We zijn Frankrijk niet, dat Algerije heeft bezet”, voegde de Turkse minister daaraan toe. “We zijn Frankrijk niet, waarvan vaststaat wat ze hebben gedaan in de Maghreb en in Afrikaanse landen.”

Çavuşoğlu benadrukte dat Frankrijk niet veel te zeggen heeft. “Geen enkel land, inclusief Frankrijk, heeft het recht ons de les te lezen voor iets wat op basis van internationale rechten gebeurt. Het herinneren aan deze feit zullen we zelfs als een belediging opvatten. Want wij maken gebruik van onze recht van zelfverdediging. Allemaal op basis van het VN-verdrag en besluiten van de VN-Veiligheidsraad. De hele wereld accepteert dit zo. Turkije steunt als geen ander land de territoriale integriteit van Syrië”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-02-2018

Feb 01, 2018
Loading posts...