<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2018

Turkije vangt 350.000 Syrische Koerden op

De Turkse militaire operatie Olijftak in Afrin heeft als doel het schoonvegen van Daesh- en PYD/YPG-terroristen in de regio.

Dat zei de Turkse premier Binali Yıldırım vrijdagavond en zaterdag tijdens speeches in Istanbul.

Hij reageert daarmee op enkele aantijgingen uit gedesinformeerde hoeken dat Turkije met ‘een invasie’ bezig zou zijn in Syrië. “Ons doel in Afrin is het elimineren van gewapende groepen die een bedreiging vormen voor de lokale onschuldige burgers en voor ons land. Turkije vangt al ruim 350.000 mensen uit Afrin op. Zij zochten hun toevlucht (al eerder) bij ons. Deze mensen gaan weer terug naar hun land nadat we de regio hebben schoongeveegd (van Daesh- en PYD/YPG-terroristen). Laat dit heel duidelijk zijn”, aldus Yıldırım.

PYD/YPG

Deze week werd meer bekend hoe de bevolking van Afrin door PYD/YPG-terroristen zijn onderdrukt. Turkije waarschuwt al geruime tijd dat de door de VS gesteunde terreurgroep de demografische samenstelling van de regio probeert te veranderen. Daarbij werden Turkmenen, Arabieren en Syrische Koerden die zich tegen terreur hebben uitgesproken, verdreven uit hun stad.

Kilis

In de Turkse grensstad Kilis is zaterdagavond nog een raket gevallen. Daarbij is een kind lichtgewond geraakt. De raket was opnieuw afkomstig uit Afrin en is afgevuurd door PYD/YPG-terroristen.

Turkije is uit de Noord-Syrische regio ruim 700 keer aangevallen. Het land laat weten dat de terreurgroep PYD/YPG een zware vergelding te wachten staat. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – KILIS | Gepubliceerd: 27-01-2018

Jan 27, 2018
Loading posts...