<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 16, 2019

Inwoners Syrisch Tell Abyad dolblij met komst Turken: ‘Vijf jaar gewacht op jullie redding’

Turkije is druk bezig nieuwe wegen aan te leggen in regio’s in het noordoosten van Syrië die dankzij de Turkse antiterreuroperatie Vredesbron vorige maand zijn bevrijd, melden Turkse functionarissen zaterdag.

Op Twitter plaatste het Turkse ministerie van Defensie een video met wegen die worden aangelegd in Tell Abyad, een gebied vrijgemaakt van terroristen van de YPG, de Syrische PKK.

“Het probleem met de wegen, net als vele anderen, wordt opgelost voor onze Syrische broeders in Tell Abyad”, verklaarde het Turkse ministerie.

In de video zei een inwoner van de Noord-Syrische stad dat ze vijf jaar hebben gewacht op de komst van Turkije naar de regio en bedankte Turkije voor het redden van de stad uit handen van YPG-terroristen.

“We danken het Turkse volk en de Turkse regering. Ze hebben ons gered van marteling en onderdrukking. We hebben vijf jaar gewacht op de komst van Turkije. [President] Recep Tayyip Erdoğan gaf de goedkeuring waarna Turkije kwam. We zijn zeer tevreden. Onze dromen zijn uitgekomen.”

Hij voegde eraan toe dat als Turkije ook hen elektriciteit- en waterprobleem op zou lossen, ze gelukkiger zullen zijn.

Het Turkse leger deelt ook dagelijks zelfgebakken brood uit aan de behoeftige lokale bevolking in Noord-Syrische steden. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije is begonnen met het restaureren van door terroristen beschadigde gebedshuizen, waaronder een Armeense kerk. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken zijn ook bezig met het opknappen van scholen in de regio (LEES meer), net zoals in Afrin, Al-Bab en Jarablus, waardoor Syrische kinderen weer naar school kunnen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-11-2019

Nov 16, 2019
Loading posts...