<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2019

Turkije renoveert Armeense kerk in Noord-Syrië

Turkije is op eigen initiatief gestart met de renovatie van een Armeense kerk in het noorden van Syrië, die eerder diende als hoofdkwartier van terreurgroep YPG, de Syrische PKK.

Dat verklaarde het Turkse ministerie van Defensie afgelopen weekend.

De Armeense kerk in het district Tal Abyad kon weer open na de Turkse antiterreurmissie Vredesbron, waarmee de regio geheel wordt geëlimineerd van terroristen.

“Terwijl op alle gebieden onderhoud en vernieuwing wordt ondernomen om aan de behoeften van de lokale bevolking te voldoen, wordt de Armeense kerk in Tal Abyad, die de YPG ernstig heeft beschadigd na het gebruik ervan als militair hoofdkwartier, van top tot teen geheel gerenoveerd”, verklaarde het Turkse ministerie.

Zondag hielden lokale Armenen de eerste kerkdienst. Um Ilyas van de Armeense gemeenschap zei dat hij blij was dat hij na zoveel jaren in de kerk kon bidden. “Dankzij Turkije kunnen we hier weer komen om te bidden”, reageerde Ilyas.

“Nu leeft iedereen hier vredig en gelukkig. Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan ons land, we zijn allemaal broeders”, voegde hij eraan toe.

Maria Kadmus, een scholier, kwam met haar moeder naar de kerk en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan de heropening van de kerk.

Terreurgroep YPG/PKK gebruikt civiele nederzettingen en gebedsplaatsen als dekking voor Turkije nadat Ankara een antiterreuroperatie in Noord-Syrië is gestart. Ze beoogden daarmee zwartmaking van Turkije op westerse media door het land valselijk te beschuldigen dat er geschoten zou worden gebedshuizen.

Ook werden minaretten van moskeeën gebruikt door terroristische sluipschutters om Turkse militairen in de regio aan te vallen. Turkije verklaarde eerder officieel liever geduldig te werk te gaan in de uitschakeling van terroristen dan “het compleet bombarderen van gehele steden zoals gedaan door westerse landen met vele burgerslachtoffers tot gevolg”. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TAL ABYAD | Gepubliceerd: 11-11-2019

Nov 11, 2019
Loading posts...