<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 19, 2018

Turks leger heeft boodschap aan de wereld; ‘IS-theathershow is voorbij’

Het Turkse leger heeft in een boodschap op sociale media uitgehaald naar militaire missies van andere landen, die de Iraakse stad Mosul en Syrische stad Raqqa hebben vernietigd. Tijdens die operaties zijn veel burgerdoden gevallen.

“Burgers, onschuldige mensen, het milieu, historische artefacten, religieuze en culturele gebouwen zijn allemaal onschendbaar voor de Turkse Strijdkrachten”, verklaarde het Turkse leger onder foto’s van Mosul en Raqqa, die zijn getroffen door westerse bombardementen.

De Turkse Strijdkrachten deelden ter vergelijking foto’s van Afrin na de Turkse inname en anti-terreurstrijd: de stad is nog volledig intact waarbij geen burgerdoden zijn gevallen. Binnen twee maanden zijn honderden Syrische dorpen en regio’s gezuiverd van terreurgroepen en zijn meer dan 3.600 terroristen van Daesh en PYD/YPG uitgeschakeld.

Zwartmaking

Het Turkse leger kreeg tijdens missie Olijftak veel valse aantijgingen over zich heen. Zo zou het burgerdoden hebben gemaakt, historische monumenten hebben vernietigd en recent nog een ziekenhuis hebben gebombardeerd. Al gauw bleek het om nepnieuws te gaan, verspreid door de Franse persdienst AFP. (LEES meer)

Erdoğan

Vorige maand liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan weten dat ‘het IS-theatershow in Syrië en Irak’ is afgelopen. Hij haalde stevig uit naar met name de VS vanwege grootschalige steun aan terreurgroepen in Syrië. “Hoeveel IS-ers hebben jullie trouwens uitgeschakeld in de regio? Er is daar namelijk niets over te vinden. We weten dondersgoed wie met wie een samenwerking is aangegaan en wie er allemaal worden gesteund. Deze bevindingen worden een voor een genoteerd en opgeslagen.”

NOS

In een NOS-reportage van vorige week stelde de prominente en onafhankelijke Turkse journalist Fatih Altaylı dat (het anti-Islamproject) ‘IS’ is gecreëerd als excuus om Syrië binnen te vallen. “IS is een middel van de VS om naar het Midden-Oosten te komen. Zonder IS vragen mensen aan de VS: wat doe je hier, tienduizend kilometer van huis? Nu zeggen ze: we zijn hier voor IS. Maar wie is IS? Wie heeft het gemaakt? Het is gecreëerd door de imperialistische machten om de regio te beheersen.” (LEES meer over deze NOS-reportage)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-03-2018

Mar 19, 2018
Loading posts...