<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 17, 2018

Turkije ontkracht nepnieuws grote internationale persdiensten

Het Turkse leger heeft naar aanleiding van aantijgingen dat Turkije ‘een groot ziekenhuis in Afrin heeft gebombardeerd’ en ‘daarbij doden zijn gevallen’ verklaard dat dat nepnieuws is. Die beschuldiging is de wereld ingegooid door Agence France-Presse (AFP), een van de grootste persbureaus ter wereld, waarna het is verspreid door andere bekende nieuwsdiensten.

De Turkse strijdkrachten (TSK) hadden in een eerdere verklaring officieel verklaard dat de aantijgingen vals zijn. Later kwamen daar beelden van, genomen op 17 maart 09:43 Turkse tijd: het onbeschadigde ziekenhuis in Afrin.

Als bron is door AFP de leugen van de Syrische terreurgroep PKK, PYD/YPG, gebruikt, die sinds de start van operatie Olijftak de wereld probeert te misleiden. Ook wordt algemeen gebruik gemaakt van andere ‘malafide bronnen’.

Drones

De beelden zijn afkomstig van Turkse drones die in Afrin de regio verkennen en een voor een oorlogsmisdaden van de door VS gesteunde PYD/YPG vastleggen. Zo zijn video’s en foto’s gedeeld waarin te zien is hoe PYD/YPG-terroristen Syrische Koerden en Arabieren vermoorden (na valstrikken), onderdrukken en hun vlucht tegenwerken.

Ook koste het Turkse leger niet veel moeite om de ‘burgerdoden-leugen’ te ontrafelen: beelden toonden aan dat zwaarbewapende terroristen voortaan burgerkleding aandoen en zo schieten op Turkse steden. (VIDEO)

Nepfoto’s

Alle gebruikte foto’s door terreursympathisanten zijn een voor een door Turkije ontrafeld. Ze bleken allemaal genomen te zijn tijdens andere gebeurtenissen of zijn afkomstig van een ander jaartal. (LEES meer + de foto’s)

Afrin

Zaterdag is door het Turkse leger verklaard dat de omsingeling van Afrin (stadscentrum) is voltooid en de militaire operatie zal voortduren totdat elke terrorist is uitgeschakeld in de regio.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 17-03-2018

Mar 17, 2018
Loading posts...