<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2019

Turkse militairen delen dagelijks brood uit in Tell Abyad in Noord-Syrië

Het Turkse leger is begonnen met het uitdelen van brood aan lokale bewoners van Tell Abyad in het noorden van Syrië. Dat district is dankzij missie Vredesbron schoongeveegd van YPG-terreur, is verklaard.

De mobiele bakkerij werkt acht uur per dag en produceert dagelijks meer dan 3.000 broden.

De Turkse strijdkrachten hebben ook een mobiele kliniek opgericht om mensen in de regio te dienen en te behandelen. Dat moest gebeuren omdat YPG-terroristen, de Syrische PKK, het ziekenhuis in de stad gedeeltelijk hebben vernietigd en apparatuur hebben gestolen tijdens hun vlucht voor het Turkse leger en het Syrische Nationale Leger (SNA).

Om de veiligheid van het gebied te waarborgen, installeerde de SNA controlepunten op alle wegen die verbinding maken met Tal Abyad, waar ze voortdurend soldaten gestationeerd houden. Het Turkse leger is ook in de hele regio ingezet om de lokale bevolking te beschermen.

Muhammad Dervish, een SNA-soldaat, zei dat hij het lijden van de mensen zag toen hij de stad binnenkwam. “De PKK heeft met geweld burgers gerekruteerd voor de terroristische organisatie en vrouwen vervolgd.”

“We brengen vrijheid en we dwingen niemand om iets te doen. Daarom zijn mensen blij als ze ons zien”, voegde hij eraan toe.

Saliha Aleynur, een lokale vrouw, zei dat de PKK jongeren heeft gekidnapt om als kindsoldaten te gebruiken. “We leefden onder de onderdrukking van de PKK. Terroristen dwongen onze kinderen om tegen Turkije te vechten. Toen we probeerden weerstand te bieden, verbrandden terroristen onze huizen, namen ze ons gevangen en martelden ze ons.”

“Toen het Turkse leger hier kwam, gaven Turkse soldaten ons vrijheid, voedsel, medicijnen, alles wat we nodig hadden. Turkse artsen behandelen ons. Turkije levert alles”, aldus Aleynur.

Het stadscentrum van Tal Abyad is op 13 oktober vrijgemaakt van YPG-terroristen.

Het is niet de eerste keer dat het Turkse leger hulp komt brengen in Noord-Syrië. Ook werd brood uitgedeeld in Jarablus en Afrin, de steden die eerder ook zijn bevrijd van terreur, en die nu door de Turken wordt herbouwd voor gevluchte Syriërs. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-10-2019

Oct 27, 2019
Loading posts...