<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2018

Turkse militairen delen hun brood uit aan Koerden in Afrin

Het Turkse leger heeft een mobiele keuken neergezet in het centrum van Afrin. Daar worden dagelijks 4.000 stukken brood gebakken die aan het volk van Afrin worden uitgedeeld.

De Turkse hulpkraam staat voor het parlementsgebouw van Afrin. Dagelijks staan lange rijen, is lokaal waargenomen. De Turkse militairen zorgen naast hun hulp ook voor de broodnodige orde.

In interviews laten de bewoners van Afrin, waaronder Syrische Koerden, weten enorm tevreden te zijn met de komst van het Turkse leger.

“Met de komst van Turkse militairen is er weer vrede en veiligheid in de regio”, reageert de Syriër Fatma Naif. “De goede tijden zijn weer op komst. Terroristen hebben ons onderdrukt: ze namen zelfs mijn 200 dollar en mijn ring in. Godzijdank kwamen de Turkse soldaten en delen zelfs hun eigen brood met ons. Moge Allah tevreden met hen zijn.”

Een andere inwoner van Afrin, Fatma Ali, wil dat het Turkse leger voor altijd in de regio blijft. “Ze delen hulp uit. Dat maakt ons erg blij. Moge Allah hun hiervoor belonen. We willen dat ze voor altijd hier blijven.”

Mahmud Kurdo benadrukt de essentie van de Turkse hulp. “Dankzij deze bakkerij kunnen mensen brood meenemen naar hun huis. Ze nemen enkel wat ze nodig hebben.”

De Turkse militaire hulp is extra en komt bovenop de grootschalige hulp die door Turkse hulporganisaties wordt gerealiseerd in Afrin. (LEES meer + FOTO’s)

De Turkse gemeenste Keçiören (Ankara) heeft ervoor gezorgd dat een eerste deel van kinderen in Afrin weer naar school kunnen na onderdrukking door de Syrische afdeling van terreurgroep PKK, opererend onder deknamen PYD, YPG en SDF. (LEES meer + FOTO’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFRIN | Gepubliceerd: 04-04-2018

Apr 04, 2018
Loading posts...