<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2016

Vreugde: Turkije renoveert nog een Syrische school, ouders bidden als dank

Een Turkse renovatie van een Syrische school in de stad Jarablus heeft ervoor gezorgd dat Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school kunnen.

Dat gebeurde nadat Jarablus is gezuiverd van terreurgroep Daesh (IS) na een Turkse buitenlandse militaire operatie. De school is jarenlang gebruikt als een gevangenis en martelruimte van Deash waardoor het in verval is geraakt.

De grootste school van de Syrische stad is binnen twee maanden gerenoveerd door de Turkse gemeente Gaziantep.

vreugde-turkije-renoveert-nog-een-syrische-school-ouders-bidden-als-dank-1

“Het is prachtig om te zien hoe blij de kinderen nu spelen en hun lessen volgen nadat er vijf jaar lang geen onderwijs mogelijk was in Jarablus”, sprak de vicevoorzitter van de Turkse regeringspartij Erol Kaya tijdens de heropening van de Ahmet Selim Mullaschool. “Turkije doet er alles aan om de Syrische stad te voorzien van al hun basisbehoeften.”

De Syrische ouder Huzaifa Ahmo is Turkije zeer dankbaar. “Ik bid na elk gebed (salaat) voor Turkije. Mijn kind kon drie jaar lang niet naar school. Hij is alles vergeten wat hij daarvoor heeft geleerd. Nu is de school weer open. Jarablus wordt met de dag weer mooier. Wij zijn daar erg blij mee”, liet Ahmo weten.

vreugde-turkije-renoveert-nog-een-syrische-school-ouders-bidden-als-dank-3

De school biedt ruimte aan 600 leerlingen en heeft 21 klaslokalen. De school is ook bezocht door de burgemeester van Gaziantep, Fatma Şahin, en een delegatie van de AK-partij.

vreugde-turkije-renoveert-nog-een-syrische-school-ouders-bidden-als-dank-5

Turkije heeft zich flink ingezet om de Syrische stad weer op te bouwen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZİANTEP | Gepubliceerd: 22-11-2016

 

Nov 22, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...