<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 28, 2016

Trots en vreugde: Turkije tovert school in Syrië om tot modern college

Naast het Turkse leger, Turkse organisaties doen ook Turkse gemeentes mee met het opbouwen van de Noord-Syrische stad Jarablus. De stad, gezuiverd van Daesh-terroristen (IS) dankzij de Turkse militaire operatie ‘Eufraat Schild’, zag woensdag enkele scholen weer opengaan.

De Turkse gemeente Keçiören (Ankara) heeft ervoor gezorgd dat een in verval geraakte school, de oudste van Jarablus, in korte tijd is gerenoveerd. Hierdoor kunnen Syrische kinderen sinds woensdag weer naar school.

trots-en-vreugde-turkse-gemeente-tovert-school-in-syrie-om-tot-modern-college

Locoburgemeester Tekin Başer van de Turkse gemeente, die nog eens ver weg is van de Syrische stad, is enorm trots: “Het is van onschatbare waarde om de kinderen zo blij te zien.”

De school ziet er nu uit als een modern college, wordt er gemeld.

trots-en-vreugde-turkse-gemeente-tovert-school-in-syrie-om-tot-modern-college-6

Een Syrische leraar is Turkije enorm dankbaar. “De regio heeft zeer veel pijn geleden. Mensen zijn lastiggevallen, scholen zijn beschadigd en onze eigendommen zijn geplunderd. Zoals gewoonlijk hebben onze Turkse broeders ons weer geholpen.”

trots-en-vreugde-turkse-gemeente-tovert-school-in-syrie-om-tot-modern-college-4

Zoals men gewend is van hulp uit Turkije, is er aan elk detail gedacht. De Syrische kinderen kregen naast hun schoolgebouw, ook schrijfgerei, kleding en schoenen cadeau.

In de Syrische stad worden op dit moment zeven scholen gerenoveerd.

Terugkeer

Turkse organisaties hebben zich flink ingezet om de stad van de Syriërs weer op te bouwen. Syriërs die hierdoor weer kunnen terugkeren naar hun stad zijn Turkije, diens president en Turken zeer dankbaar.

trots-en-vreugde-turkse-gemeente-tovert-school-in-syrie-om-tot-modern-college-3 trots-en-vreugde-turkse-gemeente-tovert-school-in-syrie-om-tot-modern-college-5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZIANTEP + ALEPPO

Sep 28, 2016
Loading posts...