<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 23, 2016

Jarablus: Syriërs naar moskeeën dankzij Turkije

Nu de Noord-Syrische stad Jarablus is gezuiverd van Daesh-terroristen na een Turkse militaire operatie met het Vrije Syrische Leger, kunnen Syriërs die zijn teruggekeerd weer terug naar hun dagelijkse bezigheden als vanouds.

Syriërs kunnen weer in volle vrijheid naar buiten gaan in hun stad, meldt de lokale bevolking. Zo ook naar de moskee: tien moskeeën in de regio waren vrijdag na lange tijd weer vol voor het vrijdaggebed. Tijdens toespraken van imams is de nadruk gelegd op de hulp van Turkije waarbij het land flink is bedankt.

Een van de moskeegangers, de Syriër Yahya Mostafa, zegt tegen persbureau AA dat de bevolking tijdens de heerschappij van terroristen uit angst binnen bleef in hun huizen. “Nu kunnen we weer naar ons werk. We zijn Turkije zeer dankbaar. Moge Allah de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, de gouverneur van Gaziantep (de Turkse stad die ook veel vluchtelingen opvangt) en Turkije van al het kwaad beschermen. Als we nu op ons gemak naar de moskee kunnen gaan, is dat dankzij onze Turkse broeders.”

Een andere Syriër, Mahmud Mohamed, laat weten dat hij al twee jaar niet naar de moskee kon gaan. “We konden weer samen bidden. Ik bedank iedereen die hier aan heeft bijgedragen.”

Onderwijs

Turkse organisaties die zich inzetten om van Jarablus weer een leefbare stad te maken, zetten zich ook in voor het onderwijs: men zorgt ervoor dat Syrische kinderen weer naar school kunnen in de stad.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GAZIANTEP

Sep 23, 2016
Loading posts...