<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 18, 2019

Turkije voorziet bevrijde Noord-Syrische steden van elektriciteit

Noord-Syrische steden die te kampen hadden met een elektriciteitsprobleem vanwege sabotage van YPG-terroristen, genieten weer van elektriciteit. Dat kan nadat de regio is vrijgemaakt van terroristen dankzij de Turkse antiterreurmissie Vredesbron.

Het Turkse minister van Defensie liet maandag in een verklaring weten dat het gebied rond Ras al-Ayn van stroom is voorzien. “Turkije voorziet het noorden van Syrië, die vrijgemaakt is van YPG/PKK-terroristen, van elektriciteit.” Er is een elektriciteitsgenerator van 75 kW opgezet.

De Turken zullen zich verder inspannen om het leven weer normaal te maken in het dorp Nukra in Ras al-Ayn, dat geen toegang heeft tot water of elektriciteit, aldus de verklaring.

 

Wederopbouw Noord-Syrië

Het land is met een grootschalige wederopbouw bezig van Noord-Syrische steden. Zo wordt het waterprobleem van lokale Arabieren en Koerden opgelost (LEES meer), worden door terroristen beschadigde gebedshuizen opgeknapt, waaronder een Armeense kerk (LEES meer + FOTO’S), en worden nieuwe wegen aangelegd in bevrijde steden. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken zijn ook bezig met het opknappen van scholen in de regio (LEES meer), net zoals in Afrin, Al-Bab en Jarablus, waardoor Syrische kinderen weer naar school kunnen. (LEES meer + FOTO’S)

Het Turkse leger deelt ook dagelijks zelfgebakken brood uit aan de behoeftige lokale bevolking in Noord-Syrische steden. (LEES meer + FOTO’S)

De Syrische bevolking vroeg Turkije vaker ze te redden uit de klauwen van Daesh- en YPG-terreur. Dat is ook in het Syrische Manbij het geval (LEES meer + FOTO’S) en werd ook verzocht door inwoners van Tel Rifaat. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-11-2019

Nov 18, 2019
Loading posts...