<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 26, 2018

Turkije trekt missie Olijftak door naar Tel Rifaat om nog meer Syriërs te redden

De tot nu toe succesvolle Turkse anti-terreurmissie Olijftak zal pas voltooid zijn als ook Tel Rifaat, ten oosten van Afrin, onder controle is van het Turkse leger. De overgebleven Syrische PKK-terroristen die zijn gevlucht uit Afrin bevinden zich namelijk in die stad. Zij opereren onder meerdere deknamen zoals YPG en PYD.

De terreurgroep in Tel Rifaat is, inclusief alle zijtakken en gelieerde groeperingen, al langer doelwit van Turkije, dat vastberaden is alle terroristen in de regio uit te schakelen.

Ook staat de lokale bevolking van Tel Rifaat achter Turkije. Zij vragen het Turkse leger om hulp. (LEES meer)

Hulp

Binnen een kleine twee maanden heeft Turkije dankzij militaire missie Olijftak en het Vrije Syrische Leger ruim 3.700 terroristen uitgeschakeld in Afrin. Nu dat gedeelte van de missie is voltooid (LEES meer), worden onderdrukte Koerden, Arabieren en Turkmenen grootschalig geholpen door Turkije. (LEES meer + FOTO’s)

Inmiddels is al de eerste school maandag na twee jaar weer geopend (LEES meer + FOTO’s). Turkse gemeenten hebben plannen klaarliggen om de door de Syrische PKK getroffen steden in Noord-Syrië weer op te bouwen.

Terugkeer

In Turkije leven meer dan een half miljoen Syrische vluchtelingen die hun stad Afrin en Tel Rifaat een lange tijd hebben moeten verlaten vanwege YPG-terreur. Ruim 350.000 van die Afrin-vluchtelingen zijn Syrische Koerden. Zij bereiden zich voor op hun terugkeer, is inmiddels gemeld door de Turkse regering. (LEES meer)

Succes

De Turkse vice-premier Beki Bozdağ liet maandagavond weten 332 Syrische gebieden nu in controle van het Turkse leger is. “Tot nu toe zijn 3.755 terroristen van de PKK/PYD/YPG en Daesh uitgeschakeld.”

Manbij

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan geeft al langer signalen dat ook Manbij aan de beurt is. In die Syrische stad bevinden zich ook Amerikaanse troepen die de YPG steunen. Turkije eist langer het vertrek van YPG uit de regio en geeft aan tijdens uitschakelingen geen onderscheid te gaan maken tussen landen waarvan militairen een YPG-uniform dragen. “90 procent van het volk van Manbij is Arabisch. Denkt de VS dat niemand aan hen zal vragen wat ze komen doen in Syrië?”, aldus Erdoğan.

Turkije meldt ook de uitschakeling van Europese YPG-terroristen, uit Frankrijk en Spanje. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – TEL RIFAAT | Gepubliceerd: 26-03-2018

Mar 26, 2018
Loading posts...