<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 04, 2019

Tsjechië onder de indruk van voorstel Erdoğan

De Tsjechische premier Andrej Babiš is zeer onder de indruk van het voorstel van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan om met het beloofde EU-geld voor vluchtelingen scholen en huizen te bouwen en te investeren in de beoogde veilige zone in Noord-Syrië.

“Ik ben zeer onder de indruk van de ideeën van Erdoğan over oplossingen in Syrië”, sprak Babiš woensdag tijdens een persconferentie in Ankara. “Turkije vangt al vier miljoen vluchtelingen op, terwijl ze daar een probleem van maken in Europa. Ik waardeer het feit hoe Erdoğan het probleem wil oplossen. Ik geloof dat ze [Syrische vluchtelingen] weer terug willen naar hun geboorteland.”

Turkije heeft duidelijk laten weten dat het beloofde steunpakket van de EU voor vluchtelingen, in vorm van zes miljard euro, niet voor de Turkse staatskas is, benadrukte de Tsjechische premier. Turkije heeft dat geld nog steeds niet ontvangen en bekostigt de opvang van miljoenen vluchtelingen al jaren grotendeels uit eigen zak.

Noord-Syrië

Ankara laat al jaren aan de wereld weten dat er een veilige zone moet komen in Noord-Syrië. Het land waarschuwde toen ook voor grote vluchtelingenstromen. Turkije maakt zich op om, ondanks de omstreden aanwezigheid van de VS en diens openlijke steun aan een terreurgroep in die regio, het heft voor de derde keer in handen te nemen in Noord-Syrië, dat een landgrens deelt met Turkije.

Opbouw

Turkije heeft al eerder Noord-Syrische steden schoongeveegd van terroristen en steden opgebouwd zoals Jarablus, Al-Bab en Afrin. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-09-2019

Sep 04, 2019
Loading posts...