<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2019

Turken bakken en delen 270 miljoen broden uit aan armen in Syrië

De in Istanbul gevestigde Turkse hulporganisatie Humanitarian Relief Foundation (IHH) bakt en deelt dagelijks 500.000 broden uit aan Syrische families in Syrië.

Dat laat de persafdeling van IHH zondag weten.

Brood is basisvoedsel in Syrië, vertelt Selim Tosun van IHH. De Turkse stichting bakt het brood in zijn bakkerijen in de zuidelijke provincies van Turkije, Kilis en Hatay, vlakbij de grens met Syrië.

“Samen met 22 personeelsleden werken we dag en nacht. De zakken met meel, verkregen dankzij donateurs, worden omgezet in brood en naar behoeftige families gestuurd.”

Tosun zegt dat ze in 2018 ongeveer 270 miljoen broden aan behoeftige gezinnen in Syrië hebben geleverd.

De IHH voert hulpprojecten uit in het door oorlog verscheurde Syrië sinds het verwoestende conflict van het land begon in 2011, toen het Bashar al-Assad-regime met onverwachte wreedheid neersloeg op demonstranten.

Sinds Afrin’s bevrijding in maart vorig jaar door de Turkse missie Olijftak, heeft de hulporganisatie warme maaltijden uitgedeeld aan naar schatting een miljoen Syriërs.

In januari 2018 lanceerde Turkije de militaire operatie met het verklaarde doel om Afrin van YPG/PKK- en Daesh-terroristen te zuiveren. Het Turkse leger deelde na de missie persoonlijk brood uit aan het bevrijde volk, waaronder Koerden. (LEES meer + ongekende FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HATAY – IDLIB – AFRIN | Gepubliceerd: 03-02-2019

Feb 03, 2019
Loading posts...