<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 02, 2017

Turken bouwen spoorwegen van Afrika

Het Turkse bouwbedrijf Yapi Merkezi speelt sinds korte tijd een grote rol in de infrastructuur van Afrikaanse landen. Naast de aanleg van spoorwegen in Algerije, Senegal en Tanzania, bouwen de Turken nu een 391 kilometer lange spoorlijn in Ethiopië.

Dat meldt projectmanager Bahadir Sonmez, die aangeeft dat er 2.400 Turken werken aan de nieuwe lange spoorweg van Ethiopië tussen Awash Woldia en Hara Gabaya.

“Er werken ruim 6.000 mensen aan het project. Tot nu toe is de eerste etappe van 270 kilometer voor tachtig procent afgerond. Ook bouwen we 10 stations, 12 tunnels, 48 bruggen en 8 transformatoren”, vertelt Sonmez.

Turken bouwen spoorwegen van Afrika2

De Turkse projectmanager laat weten dat de aanleg van het 391 kilometer lange spoorlijn in 2020 is voltooid.

Tanzania

Medio april startten Turken ook met de aanleg van een spoorlijn voor sneltreinen in Tanzania, die het land de snelste treinen van Oost-Afrika moet geven. (LEES meer)

Somalië

Naast Yapi Merkezi, spelen ook andere Turkse bedrijven een belangrijke rol in de infrastructuur van een ander Afrikaanse land, Somalië. Naast grote donaties en effectieve hulp van Turkije, wordt daar ook gewerkt aan de infrastructuur van Somalië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ADDIS ABEBA | Gepubliceerd: 02-05-2017

May 02, 2017
Loading posts...