<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 18, 2016

Turken helpen mensen over de hele wereld

In de nasleep van het Offerfeest zijn door Turkse hulporganisaties cijfers bekendgemaakt over het aantal geholpen behoeftige mensen over de hele wereld.

In totaal zijn in enkele dagen ruim vijf miljoen mensen geholpen in voornamelijk oorlogsgebieden en verschillende regio’s zoals van Syrië tot aan Ethiopië en van Gaza tot aan Kenia.

De hulp tijdens het Offerfeest bestond voornamelijk uit voedselpakketten en vlees van offerdieren.

In Ethiopië zijn arme mensen bereikt die meer dan 15 jaar geen vlees hebben gegeten, meldt de Turkse hulporganisatie Hayrat, die is afgereisd naar 46 landen en 800.000 mensen heeft bereikt. “De vreugde die deze mensen hadden, daar zijn geen woorden voor om dat te beschrijven”, liet Hayrat-voorzitter Hakkı Aygün weten. Naast Hayrat, bereikte ook de Turkse vereniging Yardımeli 800.000 behoeftigen in 35 landen. Vele Afrikaanse landen kregen medische hulp van vrijwillige artsen waar naast zorg, gratis medicijnen zijn uitgedeeld.

De Turkse hulporganisatie IHH meldde eerder dat twee miljoen mensen in 89 landen zijn geholpen. Stichting Diyanet Turkije (TDV), die dit jaar 239.414 donaties binnenkreeg, was actief in 530 gebieden in 130 landen door middel van 381 vrijwilligers.

De verenigingen Tut Elimi, IHYADER, IMKANDER, Deniz Feneri, Gezgin Gurmeyiz en platform Biz Ümmetiz hebben elk ook hulp uitgedeeld aan tienduizenden families in een groot aantal landen tijdens het Offerfeest, de islamitische feestdagen waar moslims behoeftige mensen dienen te helpen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 18, 2016
Loading posts...