<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2016

Turken helpen miljoenen mensen over de hele wereld tijdens Offerfeest

Turkse hulporganisaties hebben tijdens het Offerfeest miljoenen behoeftige mensen over de hele wereld geholpen. Dat gebeurde zoals elk jaar door het vlees van offerdieren uit te delen aan arme mensen die nooit of nauwelijks vlees kunnen eten.

Een daarvan, de Turkse stichting voor humanitaire hulp IHH, heeft in 89 landen het vlees van tienduizenden offerdieren persoonlijk uitgedeeld aan twee miljoen mensen. Ook vergat IHH de weeskinderen niet: 34.719 kinderen zonder ouders kregen cadeaus tijdens het feest. Behoeftigen die medische hulp nodig hadden, kregen de zorg uit Turkije.

turken-helpen-miljoenen-mensen-over-de-hele-wereld-tijdens-offerfeest-2-3

Tevens voeren IHH-hulpploegen op dit moment projecten uit om de levensomstandigheden van behoeftigen te verbeteren.

De stichting Diyanet Turkije (TDV) heeft in 235 Turkse districten en in 530 gebieden in 130 landen ook het vlees van tienduizenden offerdieren uitgedeeld aan een groot aantal mensen.

turken-helpen-miljoenen-mensen-over-de-hele-wereld-tijdens-offerfeest-7

Een andere hulporganisatie, de Turkse Rode Halve Maan, deelde zoals gewoonlijk tijdens het feest ook vlees uit. Syriërs die recent zijn teruggekeerd naar hun stad Jarablus, werden ook geholpen. Ruim 4.500 families kregen warme maaltijden en vlees voor het Offerfeest. Syrische weeskinderen kregen speelgoed. Ook in andere landen deelde de Turkse Rode Halve Maan vlees uit.

turken-helpen-miljoenen-mensen-over-de-hele-wereld-tijdens-offerfeest-2

Naast hulp van Turkse hulporganisaties, stichtingen en verenigingen, zijn er veel Turken die hun hulp niet openbaar maken en het anoniem sturen, ook aan burgers in eigen land.

turken-helpen-miljoenen-mensen-over-de-hele-wereld-tijdens-offerfeest-3

Militairen

De Turkse hulpmentaliteit is zo breed, dat zelfs Turkse militairen in Bosnië, die daar voor de strijdmacht van de Europese Unie EUFOR verblijven, vleespakketten hebben uitgedeeld aan arme Bosnische families in zeven steden.

turken-helpen-miljoenen-mensen-over-de-hele-wereld-tijdens-offerfeest-3-2

Turkije

Turkije zet zich via hulporganisaties flink in om armen te helpen. Het land staat bekend om zijn wereldwijde hulpmentaliteit. De Turkse hulp en Turken worden met grote vreugde ontvangen.

De Turkse president Erdoğan, Turkse premier Yıldırım, enkele Turkse ministers en politici hebben dit jaar hun offerdieren naar Gaza gestuurd. De behoeftige Palestijnen hebben hierdoor vlees kunnen eten, iets waar zij moeilijk aan kunnen komen. De IHH heeft tijdens het Offerfeest 9.000 Palestijnse families geholpen.

Turkije stuurde recent twee hulpschepen met aan boord 13.500 ton hulpgoederen naar Gaza tijdens het Ramadan- en Offerfeest.

In Afrika is Turkije via AFAD, de Turkse staatsorganisatie voor rampenbestrijding, bezig met hulpprojecten, zoals waterputten, (moderne) ziekenhuizen en scholen om de levensomstandigheden van Afrikanen te verbeteren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 14, 2016
Loading posts...