<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 01, 2021

Turken in buitenland minstens 389 keer aangevallen in 2020

In 2020 zijn tegen Turkse staatsburgers en moslims in het buitenland ten minste 389 haatmisdrijven gepleegd. Het gaat om een flinke stijging.

Dat blijkt zaterdag uit een rapport van het Turkse voorzitterschap voor Turken in het buitenland en aanverwante gemeenschappen (YTB).

In het rapport met als titel ‘Attacks Targeting Turkish Citizens Abroad’ verklaarde YTB dat Turkse en Islamitische minderheidsgemeenschappen, evenals individuele leden van dergelijke groepen, gebedshuizen, scholen, verenigingen, bedrijven en faciliteiten die tot hen behoren en de buitenlandse vertegenwoordigingskantoren van Turkije, te maken hebben gehad met veel meer aanslagen dan in 2019. Ook werd er met een veel grotere mate geweld gepleegd bij deze aanslagen.

Het rapport, dat jaarlijks wordt uitgebracht, probeert internationale communicatie- en samenwerkingsmechanismen op gang te brengen tegen de bedreigingen waaraan Turkse staatsburgers worden blootgesteld. In met name westerse landen is sprake van toenemende Islamofobie en racisme.

Het aantal haatmisdrijven die direct of indirect op Turken in het buitenland zijn gericht, is volgens het rapport gestegen tot 389, een stijging van 53,7 procent vergeleken met 2019.

Het rapport toonde aan dat de haatmisdrijven zijn gepleegd in 28 verschillende landen in Amerika, Europa en Australië. De meeste aanvallen kwamen niet in de media of zijn niet bij YTB gemeld, is onderstreept.

Met minstens 205 aanslagen registreerde Duitsland de meeste misdaden tegen Turken, gevolgd door Frankrijk met 40 en Oostenrijk met 37.

Terwijl extreemrechtse, racistische en anti-Islamitische terreurgroepen het leeuwendeel van de haatmisdrijven voor hun rekening namen, nam het aantal aanslagen door leden van de terreurgroep PKK en door Armeense racistische groeperingen aanzienlijk toe.

Bij de haatmisdrijven en aanslagen in 2020 kwamen minstens vijf mensen om het leven. 36 mensen raakten gewond.

Het rapport wees erop dat 225 gevallen van haatzaaiende uitlatingen of bedreigingen, 37 aanvallen op individuen en 25 gevallen van brandstichting de meeste misdaden vormden.

Frankrijk

Deze week viel in Frankrijk een Armeense bende met 40 personen het huis van een Turks gezin binnen. Daarbij raakten 4 mensen gewond. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-05-2021

May 01, 2021
Loading posts...