<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2018

Turken hebben lak aan Trump en gaan massaal op vakantie naar Palestina

Het Jeruzalem-besluit van president Donald Trump heeft ervoor gezorgd dat steeds meer Turken op vakantie gaan naar Jeruzalem, ook bekend als Al-Quds.

Turkse touroperators kunnen de sterke stijging in de vraag niet meer aan, wordt gemeld. De interesse voor Al-Quds is enorm toegenomen na het eenzijdige besluit van Trump, dat bij de VN dankzij Turkije een harde diplomatieke klap kreeg. (LEES meer)

Eigenaar Numan Balcı van Kıble Turizm (Qıblah Travels) laat weten dat Israëlische autoriteiten melden dat afgelopen vrijdag 2.300 Turken Al-Quds hebben bezocht. “Dat in tegenstelling tot de 150-200 Turken die normaliter Al-Quds bezoeken. De bezettingsgraad voor de komende zes maanden is nu al gestegen naar zeventig procent.”

Manager Şaban Bilgiç van Ikram Turizm verklaart dat het Jeruzalem-besluit voor bewustzijn onder moslims heeft gezorgd. “We zien ook een enorme toename in de aantal boekingen naar Al-Quds.”

Bij Ufuk Tur kan men niet meer aankloppen tot de komende vastenmaand Ramadan. “Normaal was het heel rustig in deze tijdsperiode, nu zijn we volgeboekt tot de Ramadan”, zegt algemeen directeur Altuğ Şen.

Turkse organisaties die zich inzetten voor Palestina en Al-Quds melden ook tevreden te zijn met de toegenomen interesse, bewustzijn en kennis over Al-Quds.

Vereniging Burak bracht op eigen initiatief en middels tours gemiddeld 400 Turken per jaar naar Al-Quds. “Dat aantal is nu al in januari bereikt. We kunnen de vraag ook bijna niet meer aan”, aldus voorzitter Adem Yenihayat.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-01-2018

Jan 04, 2018
Loading posts...