<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2016

Turken openen tegenaanval op dollar

Steeds meer Turkse winkeliers bieden vrijwillig gratis diensten en maaltijden aan als men kan aantonen dat het zijn buitenlandse valuta heeft omgewisseld naar de Turkse lira.

Zo mogen burgers die hun honderd dollar of euro hebben ingeruild voor Turks geld, gratis eten bij een zaak in het district Turhal in Tokat. “Wij willen ook een bijdrage leveren aan ons land, net zoals de mensen die hun leven hebben opgeofferd tijdens de couppoging op 15 juli. We gaan door totdat onze president zegt dat de Turkse lira weer waardevol is”, laat zaakeigenaar Muhammed Ali Aydın weten.

turken-openen-tegenaanval-op-dollar-2

Zo zijn naast eethuizen ook tapijtzaken (gratis tapijt), kappers (gratis knippen) en supermarkten (gratis winkelen) door heel Turkije die vrijwillig meedoen met de campagne.

turken-openen-tegenaanval-op-dollar-3

Campagne

De campagne tegen buitenlandse valuta, met name tegen de dollar, komt nadat de Turkse lira een historische dieptepunt heeft bereikt tegenover buitenlandse valuta. De waarde van de dollar en euro is in een week explosief gestegen.

Turken zien de waardestijging van buitenlandse valuta als een economische aanval op het land, omdat de coup is mislukt op 15 juli. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gaf aan dat ‘ze binnenkort ook dit (vuile) spel laten mislukken’.

De tijdelijke ongeregeldheden zijn de oorzaak van buitenlandse invloeden, melden deskundigen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TOKAT | Gepubliceerd: 03-12-2016

Dec 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...