<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 13, 2017

Turken snelst naar getroffen Noord-Irak; Iraakse Koerden bedanken Turkije

De Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan (Kızılay) en staatsorganisatie voor rampenbestrijding AFAD zijn toegesneld naar Noord-Irak nadat het grensgebied van Iran-Irak zondag door een zware aardbeving (7,3) is getroffen. Daarbij zijn zeker meer dan 400 doden gevallen. Meer dan 6.700 mensen raakten gewond.

De Turkse hulp was kort na de aardbeving in de nachturen al onderweg. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet maandag op de luchthaven van Istanbul weten dat inmiddels vijftig vrachtwagens vol hulpgoederen uit Turkije Irak is binnengereden. De hulpgoederen bevatten onder andere voedselpakketten, tenten en dekens. Ook is een groep van Turkse hulpmedewerkers aanwezig om mee te helpen met zoeken naar overlevenden.

Dank

De gouverneur van het gebied dat het zwaarst is getroffen, Darbandikhan, reageert “de Turken zeer dankbaar te zijn die snel te hulp zijn geschoten”.

De Koerdische regionale regering (KRG) laat via woordvoerder Sefin Dizay weten “de Turkse AFAD en Kızılay speciaal te bedanken voor de hulp.” De AFAD en Kızılay waren het snelst ter plekke.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn steun uitgesproken aan Irak.

Iran

Turkije staat ook klaar om Iran te helpen, mocht dat verzocht worden, en volgt de ontwikkelingen in het getroffen gebied.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – IRAK | Gepubliceerd: 13-11-2017

Nov 13, 2017
Loading posts...