<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 06, 2021

Turkije adviseert westerse landen familiecultuur te beschermen

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is de familie de sleutel voor de toekomst van een land. De funderingen van westerse landen raken verder beschadigd door het ontbreken van familieculturen.

Zo sprak Erdoğan op de virtuele provinciale congressen van vrouwenafdelingen van zijn regerende partij. “Turkije heeft zijn verzet tegen aanvallen en zijn vertrouwen in de toekomst te danken aan de robuustheid van zijn gezinsstructuur.”

Erdoğan merkte op dat het gezin een heilige structuur is voor Turkije en zei dat de pilaren van westerse wereld schokken te verduren krijgt vanwege het slopen van de familiecultuur.

“De devaluatie van het gezin wordt gevolgd door veel sociale problemen, van alcohol- en drugsverslaving tot nihilisme”, waarschuwde de Turkse president.

Hij zei dat zijn regering steun betuigt aan elk familielid in Turkije dankzij sociale dienstverleningen aan vrouwen, kinderen, jongeren, ouderen en gehandicapten.

“De betrokkenheid van vrouwen bij de beroepsbevolking bedraagt meer dan 31 procent”, benadrukte Erdoğan en voegde eraan toe dat 60 procent van alle leraren in zijn land vrouwelijk is.

Erdoğan onderstreepte ook dat vrouwen ook zichtbaarder en effectiever worden in de politiek.

LGBT-aanval

De uitingen van de Turkse president komen in een week waarin hij en zijn binnenlandminister Süleyman Soylu benadrukten de familiecultuur in Turkije te zullen beschermen. Aanleiding is een LGBT-aanval op de Islam tijdens illegale protesten van niet-studenten en leden van terreurgroepen op het campusterrein van de Boğaziçi Universiteit. Een opmerking daarover op sociale media van minister Soylu werd afgeschermd door Twitter.

“LGBT? Dacht het niet [krijgt geen kans]. Dit is het spirituele Turkije dat zijn waarden en normen beschermt”, was een van de reacties van Erdoğan. “Handen af van onze jongeren.”

Overigens kregen Ankara en de nieuwe regering-Biden in Washington het deze week ook aan de stok over LGBT-retoriek. (LEES meer)

Soylu zei deze week tijdens een tv-programma zijn land en familiecultuur te zullen beschermen van buitenlandse invloeden. Hij benadrukte dat LGBT-organisaties in Turkije flinke bedragen aan financiële steun ontvangen, met name uit Amerika en Nederland, en vroeg zich af wat de meerwaarde hiervan is. (VIDEO)

Ook zijn in meerdere Turkse steden tegendemonstraties gehouden tegen de LGBT-aanval.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-02-2021

Feb 06, 2021
Loading posts...