<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 13, 2018

‘Turkije bepaalt voortaan de regels in de luchtvaart’ (VIDEO)

In een reclamespot van de bouwers van de megaluchthaven in Istanbul, die de grootste ter wereld wordt, is gesteld dat de Turken voortaan de regels gaan bepalen in de luchtvaartsector.

Om die stelling te bekrachtigen, zijn uitspraken van bekende Turken en leiders bewerkt in de tv-spot.

“Men zei dat het onmogelijk was dat een mens drie keer zijn lichaamsgewicht kon optillen”, is daar een van. Dat werd namelijk door de Turkse gewichtheffer Naim Süleymanoğlu gezegd, die dat alsnog heeft gedaan.

Met de zin “men dacht dat een kind uit verre oorden de regels in de wetenschap niet kon veranderen” is gerefereerd naar de Turkse Nobelprijswinnaar voor de Schiekunde Aziz Sancar. Die mondiale onderscheiding ging naar Sancar vanwege zijn werk over DNA-herstel.

“Men dacht dat schepen alleen over zee konden”: de uitspraak van Fatih Sultan Mehmet, de veroveraar van Istanbul, die schepen over land heeft gesleept, kreeg ook een plekje in de luchthavenreclame.

Ook kregen uitspraken van de stichter van Turkije Mustafa Kemal Atatürk en huidige president Recep Tayyip Erdoğan een podium in de campagnefilm van het Turkse megaproject.

Atatürk zei dat “Turkije een land is dat al zijn moed kwijt was (na de oorlog), maar is herrezen en op weg is een wereldmacht te worden.”

De makers van de reclamefilm kozen voor de uitspraak van Erdoğan waarin hij stelt dat Turkije nooit de regels heeft geaccepteerd die door anderen door de strot zijn gedouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 13-06-2018

Jun 13, 2018
Loading posts...