<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 06, 2019

Turkije bevordert rentevrij lenen

Turkije zal in de komende periode rentevrije financieringssystemen en leningmethoden voor de diversificatie van rentevrije producten en diensten bevorderen.

Het land zal voorschriften opstellen voor rentevrije financieringssystemen, blijkt uit het jaarprogramma van het Turkse presidentschap dat maandag is vrijgegeven.

Met het plan worden renteloze bedrijfsleningen aangemoedigd en dat ‘Sukuk’ – niet-rentedragende nota – zal worden uitgegeven.

In het kader van de voorschriften voor rentevrije financieringssystemen, wil de overheid een onroerendgoedinvesteringsfonds vormen voor de inkomsten uit landbouwgronden. “Een ratingbureau zal worden opgericht om te voldoen aan de principes van rentevrije financiering”, is verklaard.

Turkije, dat naast drie particuliere geldschieters drie staatsdeelnemers heeft opgericht, hecht veel belang aan financieringsoplossingen zonder rente.

Renteplaag

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is algemeen bekend om zijn uitingen tegen het rentesysteem, dat hij een plaag noemt, en diens lobby. Hij ziet dat “oneerlijke en meedogenloze systeem ook graag en snel verdwijnen uit zijn land”, zegt hij vaker in toespraken. “In huidige economische stelsels is rente de oorzaak van alle ellende.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 06-11-2019

Nov 06, 2019
Loading posts...