<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 07, 2022

Turkije binnenkort nieuwe luchthaven rijker

De bouw van de nieuwe regionale luchthaven in het zuidelijke district Tarsus in de Turkse provincie Mersin is rond eind dit jaar voltooid. De infrastructuur is voor 99 procent voltooid, de bovenbouw (gebouwen) 75 procent.

Dat liet bestuursvoorzitter Süleyman Kozuva van het bouwbedrijf Kozuva zondag weten.

De bouw heeft nog zo’n drie tot vier maanden nodig, vertelde Kozuva en verwees naar de 2023-visie van Turkije. “Dit project is van strategisch belang.”

Niet alleen de regio, maar heel Turkije zal profiteren van het vliegveld, dat ook de toekomstige generaties zal dienen. “Dit vliegveld wordt gecombineerd met een nieuw spoorproject en de haven van Mersin.”

De regionale luchthaven met twee start- en landingsbanen krijgt een jaarlijkse capaciteit van 12 miljoen passagiers. De terminal wordt 85.000 vierkante meter groot en zal 52 check in-balies hebben. De luchthaven zorgt voor 3.000 banen.

Het nieuwe vliegveld zal de provincies Mersin en Adana dienen, evenals de rest van de cruciale Çukurova-regio, een grote vruchtbare vlakte. Met Çukurova Airport stijgt het aantal civiele luchthavens in Turkije naar zo’n 60.

Rize-Artvin

Kortgeleden opende Turkije nog een zeeluchthaven, de tweede in het land, in de provincie Rize. Die werd feestelijk in gebruik genomen: ‘Een meesterwerk op zee’. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-08-2022

Aug 07, 2022
Loading posts...