<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 19, 2016

Turkije boekt flink succes in luchtvaart; ‘Dankzij Erdogan’

Het succes van Turkije in de internationale burgerluchtvaart is bewezen doordat het recent tot raadslid is gekozen bij de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO, de gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties die standaarden opstelt voor de internationale luchtvaart ter verbetering van het luchtverkeer.

Dat zei de Turkse minister van Transport Ahmet Arslan.

Sinds 1950 is Turkije tweemaal kandidaat geweest om in het bestuursorgaan van ICAO te komen, maar werd tot heden niet gekozen en bleef enkel als lid. “Nu is Turkije gekozen tot raadslid en zit het tussen de besluitvormende landen van de wereld”, meldde Arslan. “Dit is zeer prestigieus.”

Turkije is nu enkel niet meer een uitvoerder van de genomen beslissingen, maar is degene die meebeslist, liet de Turkse minister weten.

Arslan gaf ook aan wat er in dertien jaar is gebeurd in Turkije: “We hadden dertien jaar geleden 26 vliegvelden. Nu is dat aantal 55 geworden. Het aantal passagiers is van 35 miljoen naar 182 miljoen gestegen. Het nieuwe vliegveld van Istanbul wordt het grootste van de wereld. De ogen van de luchtvaartautoriteit waren al gericht op Turkije wegens zijn doorbraak in de burgerluchtvaart.”

De Turkse minister benadrukte dat dit succes grotendeels te danken is aan de Turkse president Erdoğan, de Turkse premier Yildirim en de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 19-10-2016

Oct 19, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...