<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 07, 2018

Turkije boort Fransen verder de grond in: ‘Leeghoofden, barbaren, Abu Jahl’s’

Turkije is woedend op 300 prominente Fransen die een manifest hebben ondertekend waarin ze het heilige boek van de moslims willen wijzigen. Onder die Franse intellectuelen bestaande uit schrijvers en politici zijn ook de Franse oud-president Nicolas Sarkozy en voormalige premier Manuel Valls.

Naast meerdere Turkse ministers heeft maandag ook de Turkse vicepremier stevig uitgehaald naar de Fransen. “Dit zijn de leeghoofden, barbaren en Abu Jahl’s (Ebu Cehil’s) van de 21ste eeuw. Zij zijn de westerse versie van – terreurgroep – IS (Daesh)”, twitterde vicepremier Bekir Bozdağ maandag.

Hij benadrukte dat de Franse figuren met zwartmaking bezig zijn. Hun interpretatie dat de Koran geweld en Jodenhaat zou promoten is laster volgens Bozdağ.

De Turkse vicepremier noemde Sarkozy een islamofoob en gaf voorbeelden van voormalige vijanden van de Islam. “De Koran blijft ongewijzigd, ook al komen alle duivels en demonen bij elkaar.”

Bozdağ deelde ook Koranverzen waarin staat dat Allah heeft gegarandeerd dat er geen kracht bestaat die de Koran kan wijzigen.

Çavuşoğlu en Çelik

De Turkse ministers Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) en Ömer Çelik (Europese Zaken) gingen ook frontaal in de tegenaanval en noemde de Koranwijzigende Fransen en Sarkozy barbaren en bloedverwanten van IS.

Çavuşoğlu herinnerde Sarkozy aan de geschiedenis van de Joden, die door het Ottomaanse Rijk, Turkije en moslims opgevangen en gered zijn. “De genocides op Joden vonden niet plaats in Turkije, jij gedachteloze.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-05-2018

May 07, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...