<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 06, 2018

Turkije verdedigt Koran na aanval Sarkozy: ‘Wie heeft de Joden vermoord, jij onbeschofte?’

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft zondag met afschuw gereageerd op Franse inspanningen het heilige boek van moslims te wijzigen. Die zet komt van 300 Franse schrijvers en politici, waaronder de Franse oud-president Nicolas Sarkozy. De Koran bevat volgens hun interpretatie ‘antisemitische uitingen’.

“Vandaag hebben gedachtelozen in Frankrijk waaronder Sarkozy gezegd dat de Koran anders moet door er stukken uit te halen. Is ons heilige boek jouw puzzelmat?”, haalde Çavuşoğlu uit. “Wie heeft de Joden altijd onderdrukt? Jullie.”

De Turkse minister weerhield zich niet om Sarkozy een veeg uit de pan te geven in een vorm van een geschiedenislesje: “Het was het Ottomaanse Rijk die de Joden altijd heeft opgevangen. Turkije was hun onderdak. Moslims hebben de Joden geholpen. Vonden de genocides op Joden in Turkije plaats?”

Çavuşoğlu benadrukte dat Turkije tegen de Israëlische regering is. “Niet tegen de Joden. Wij moslims respecteren elk geloof. In Turkije leven ook Joden. Zij maken gebruik van al hun rechten en vrijheden. Bij ons bestaat geen antisemitisme. Dat hoort niet bij ons geloof. Dat is tegen de Islam. Dat is tegen de Koran.”

De buitenlandminister hamerde erop dat door uitspraken van mensen zoals Sarkozy islamofobie in Europa toeneemt. “Dit laat hun intellectuele onverdraagzaamheid zien. Ze zijn hun boekje ver te buiten gegaan. Zolang zij zo praten, nemen aanslagen op moskeeën en gebedshuizen in Europa toe”, aldus Çavuşoğlu.

Barbaren

De Turkse minister van Europese Zaken Ömer Çelik ging ook vol in de tegenaanval na de zet van de 300 Franse ‘intellectuelen’ en noemde hun barbaren en vergeleek ze met terreurgroep IS (Daesh). “Deze Franse figuren gaan de geschiedenis in als hypocrieten. Ze zijn zogenaamd tegen geweld, maar in de werkelijkheid aanbidden ze geweld.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-05-2018

May 06, 2018
Loading posts...