<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 06, 2018

Turkije haalt zeer zwaar uit naar Fransen die Koran willen wijzigen

De Turkse minister van EU-Zaken Ömer Çelik heeft keihard uitgehaald naar 300 prominente Fransen die zich inzetten om sommige Koranversen uit het heilige boek weg te nemen. Zij willen de Koran wijzigen door versen waarin naar eigen mening ‘geweld en antisemitisme wordt gepromoot’, te verwijderen.

Çelik noemt de actie van de 300 Franse ‘vooraanstaande figuren’ bestaande uit schrijvers en politici, waaronder oud-president Nicolas Sarkozy en oud-premier Manuel Valls, barbaars en immoreel.

“Dit is het meest duidelijke voorbeeld van intellectueel geweld en barbarij”, reageerde Çelik. “Wie ze ook mogen zijn: de geschiedenis zal ze herinneren als hypocrieten.”

De Turkse minister vergeleek de Franse figuren met terreurgroep IS (Daesh). “Ze konden zelf niet beter vertellen dat ze de ideologische bloedverwanten zijn van terroristische organisatie IS. Zo’n zet is politieke psychiatrie. Dit laat de opkomst van barbarij in Europa zien. Hun mentaliteit is net zo gevaarlijk als die van IS.”

Çelik: “Deze figuren zijn het gevaarlijkst omdat ze zich achter een intellectueel en politiek beeld verschuilen. Dit zijn de zogenaamde mensen die tegen geweld zijn, maar in werkelijkheid onverdraagzaamheid en geweld aanbidden. Deze 300 figuren zijn dezelfde als IS-leden die denken dat de Koran, de gids van de mensheid, geweld promoot.”

Op 21 april tekenden 300 vooraanstaande Fransen een manifest in de Franse krant Le Parisien en eisten verwijdering van delen van de Koran.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-05-2018

May 06, 2018
Loading posts...