<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 29, 2017

Turkije boort omstreden Britse journalist dieper de grond in

Na omstreden tweets van politiek hoofdredacteur Laura Kuenssberg van de Britse omroep BBC waarbij kwaadaardig de indruk is gewekt dat het Turkse presidentiële paleis volhangt met gouden objecten en men zelfs gebruik maakt van gouden liften, is namens Turkije presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın ook met een reactie gekomen.

“Reeks van leugens over het presidentiële complex. Die [gele] objecten zijn niet van goud gemaakt. Reflecteert alleen de lage kwaliteit van je journalistiek” reageerde Kalın op de tweets van de BBC-verslaggeefster.

Turkije boort omstreden Britse journalist dieper de grond in2

‘Goud’

Kuenssberg tweette zaterdag vanuit het Turkse presidentiële paleis dat ze zich in een omgeving vol goud bevond en dat president Erdoğan gebruik zou maken van gouden lifts. Haar tweets met leugens werd al gauw opgemerkt door adviseurs en woordvoerders van Erdoğan, die met tegentweets zijn gekomen. De Britse ambassadeur in Ankara is ook ingelicht over de slechte Britse journalistiek en nepnieuws. (LEES meer)

Op sociale media gingen Turken los wegens de media-aanval en is benadrukt dat men beter kan kijken naar Britse officiële residenties en koninklijke objecten. Daarbij is ook de nadruk gelegd hoe het Verenigd Koninkrijk deels aan zijn goud is gekomen.

BBC

De BBC probeert de laatste tijd vaker een negatieve indruk over Turkije te schetsen, zo ook opgemerkt door Turkse ministers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 29-01-2017

Jan 29, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...