<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2017

Hoofdredacteur BBC flink gedist in Turkije

Politiek hoofdredacteur Laura Kuenssberg van de Britse omroep BBC zal voortaan tweemaal nadenken voordat ze een tweet de wereld instuurt. Haar kwade bedoelingen richting de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft haar flink door de mand laten vallen.

Zij tweette zaterdag uit het presidentieel paleis van Turkije dat het paleis van Erdoğan veel goud bevat. Daarnaast zou wereldleider Erdoğan gebruik maken van gouden liften. Echter vergat ze een cruciaal detail: de objecten waarover ze had, hadden enkel een gouden kleur en waren gele weerspiegelingen.

BBC-verslaggeefster flink gedist in Turkije 3

De Turkse antwoorden op de Britse negatieve perceptie lieten niet lang op zich wachten. Kuenssberg, in Ankara wegens het bezoek van de Britse premier Theresa May, werd op haar plek gezet door de woordvoerder van Erdoğan, Hasan Doğan. Die reageerde op de lachwekkende tweet van de Britse verslaggeefster dat ze elke blinkende gele weerspiegeling als een gouden object heeft bestempeld. “Dus alles wat geel is, zie je als goud? Woow”, reageerde Doğan.

BBC-verslaggeefster flink gedist in Turkije 6

Een van de adviseurs van Erdoğan, Mustafa Varank, deelde de fatale slag uit aan de Brit. “Hey Laura, zelfs de presidentiële wachters zijn van goud gemaakt.”

BBC-verslaggeefster flink gedist in Turkije

Varank liet het niet daarbij. “Meneer de ambassadeur, wat vindt u van deze slechte journalistiek en nepnieuws?”, is getweet richting de Britse ambassadeur in Ankara.

BBC-verslaggeefster flink gedist in Turkije2

Britse media

De Britten vallen de laatste tijd steeds meer door de mand. Zo heeft de BBC ook geblunderd tijdens de couppoging in Turkije (LEES meer) en is daarna met zwartmaking gekomen over de Turkse textielindustrie (LEES meer). Beide media-aanvallen zijn zeer hard neergeslagen, zo ook door Turkse ministers.

Het Britse dagblad The Guardian is niet blij met het bezoek van premier Theresa May aan Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 28-01-2017

Jan 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...