<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 28, 2016

Turkse minister ook boos op zwartmakende BBC

Het kinderarbeid-complot van de Britse omroep BBC onder het mom van ‘journalistiek’ en ‘nieuws’ heeft veel stof doen opwaaien in Turkije. Het land is op internationaal niveau zwartgemaakt met valse informatie. De woede op de Britse strontgegooi is zo groot dat de Turkse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ook heeft besloten om te reageren.

“Ik ben van mening dat ze slechte bedoelingen hadden”, reageerde minister Mehmet Müezzinoğlu vrijdag. “Ik zou het begrijpen als ze nieuws over kinderarbeid in Turkije hadden gemaakt, maar nee, ze waren expliciet uit op Syrische vluchtelingenkinderen. Het gemaakte onderscheid tussen Syrische, oosterse of kinderen met andere achtergronden laat zien dat ze andere bedoelingen hadden.”

De Turkse minister liet ook weten dat het complot door de BBC-journalist in scène is gezet. “Ons ministerie nam contact op met BBC om te vragen waar deze [afgelegen] werkplaats zich bevond. Ze gaven geen informatie, noch een adres. Dat laat al zien wat de bedoeling is geweest [zwartmaking].”

Müezzinoğlu was nog niet klaar met de BBC: “De firma’s die controles uitvoeren namens de mondiale kledingmerken melden ook dat er geen kinderen hebben gewerkt aan hun kleren. Dit is een verwerping op internationaal niveau. Het is een valse actie geweest [van de BBC].”

De Turkse minister liet ook weten dat zijn ministerie hard strijdt tegen kinderarbeid in het land. In Turkije gelden hoge straffen voor werknemers die kinderen laten werken onder de 15 jaar.

De Turkse kledingsector meldt ook dat het om een complot en zwartmaking gaat van de BBC. (LEES meer)

BBC

Het is niet de eerste keer dat de Britse omroep door de mand valt. Zo werd nog recent, gelijk na de couppoging in Turkije op 15 juli, middels uitgelekte e-mails bekend dat Britse ‘journalisten’ expliciet naar correspondenten hebben gezocht die kritiek moesten leveren op de Turkse regering.

Dit werkte zoveel op de Turkse zenuwen, die niet eens de gelegenheid kregen om bij te komen na een grootschalige couppoging, dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken met een sneer kwam richting de BBC. “De BBC is teleurgesteld omdat ze niemand hebben kunnen vinden in Turkije die voor de coup was en daarmee de Turkse regering zou bekritiseren. Ik kan jullie alvast meegeven [voor de toekomst]: Jullie zullen nog verdrietiger worden”, zei minister Çavuşoğlu.

Daarnaast werd tijdens een uitzending van de BBC onder het mom van analyse van de mislukte coup in Turkije gezegd dat de coupplegers een grote fout hebben gemaakt. “Je moet eerst Erdoğan vermoorden wil je de coup laten slagen”, werd er gezegd tijdens een BBC-uitzending. (LEES meer)

Ook de Turkse wetenschapper en winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde Aziz Sancar is niet blij met de BBC. Die kreeg na zijn prestatie gelijk de BBC-vraag of hij wel echt een Turk is en geen Arabier. “Ik heb dit als brutaal en disrespectvol ervaren. Dit doen ze altijd, ik heb dat ook tegen de BBC gezegd”, aldus Sancar. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 28-10-2016

Oct 28, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...