<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 17, 2018

Turkije bouwt meer dan 100 scholen in Afghanistan

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp TIKA heeft meer dan 100 scholen gebouwd en gerestaureerd in Afghanistan.  

Dat werd deze week bekend tijdens een nieuwe donatie van Turkse omvang: een sportschool voor Afghaanse agenten op de luchthaven van Kabul. Daarmee wil TIKA bijdragen aan “een betere mentale en fysieke voorbereiding van Afghaanse agenten voor hun dienst op het vliegveld”, is schriftelijk verklaard door de Turkse staatsorganisatie.

De sportschool heeft een capaciteit voor 80 agenten.

Canan Barikzai van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is Turkije dankbaar. “We danken Turkije voor de steun en samenwerking.”

De Afghaanse commandant voor de luchthaven generaal Hazim Stanekzai legde de nadruk op de historische banden tussen Turkije en Afghanistan. “De eerste militaire academie van Afghanistan is ook door Turkije gebouwd.”

Scholen

Onder de honderden steunprojecten van Turkije voor Afghanistan valt ook de bouw en restauratie van meer dan 100 scholen in dat land, liet TIKA-voorzitter voor Centraal-Azië en de Kaukasus Ali Özgün Öztürk tijdens de openingsceremonie van het sportcentrum weten. “TIKA steunt Afghanistan ook met de bouw van ziekenhuizen en gezondheidscentra.”

Recente projecten

In december opende Turkije een school (LEES meer + foto’s) en een medische kliniek (LEES meer + foto’s) in Afghanistan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KABUL | Gepubliceerd: 17-01-2018

Jan 17, 2018
Loading posts...