<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 15, 2017

Turkije geeft complete school cadeau aan Afghanistan: ‘Bedankt Erdoğan’ (foto’s)

De Turkse staatsorganisatie TIKA heeft opnieuw een hulpproject afgerond. Dit keer is een school gebouwd in het noorden van Afghanistan, in de provincie Faryab.

De school is vrijdag in aanwezigheid van een groot aantal Afghaanse autoriteiten ceremonieel geopend.

“Dit heeft nogmaals de oneindige vriendschap tussen Turkije en Afghanistan getoond”, reageerde de Afghaanse vice-gouverneur Abdul Mukim Rasih. “Turkije heeft meerdere hulpprojecten lopen in Afghanistan, met name op het gebied van onderwijs.”

Rasih benadrukte dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan altijd naast het Afghaanse volk en behoeftigen staat. “Ik ben Erdoğan en het Turkse volk zeer dankbaar. Er was geen school in Faryab. Dankzij TIKA is dat probleem opgelost.”

De Turkse ambassadeur in Mazar-i-Sharif Mustafa Erdeviren verklaarde dat onderwijs cruciaal is voor de ontwikkeling van Afghanistan.

TIKA-coördinator voor Afghanistan Zeki Bulduk liet weten dat TIKA inmiddels tientallen scholen heeft gebouwd in Afghanistan. “Hopelijk leveren deze scholen succesvolle mensen”.

TIKA heeft naast de bouw ook voor het onderwijsmateriaal gezorgd.

Colombia

De Turkse staatsorganisatie staat bekend om zijn mondiale hulpprojecten. Een van de meest recente scholen van TIKA staat in Colombia, dat Turkije zeer dankbaar is, aldus Nobelprijswinnaar en de president van Colombia (LEES meer). Colombianen in Briceño-Oregon wensen Turken veel rijkdom. Zij reageren dat “Turken erg belangrijk zijn voor de mensheid”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – FARYAB | Gepubliceerd: 15-12-2017

Dec 15, 2017
Loading posts...