<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 23, 2017

Turkije bouwt twee ziekenhuizen voor Rohingya-moslims in Bangladesh

Turkije gaat twee veldhospitalen en tien gezondheidscentra bouwen in Bangladesh. Die komen voor de gevluchte Rohingya-moslims, waarvan het aantal inmiddels is opgelopen tot een miljoen.

Dat liet de Turkse vicepremier Recep Akdağ donderdag in Ankara weten. Hij had de Bengaalse minister van Rampenbestrijding Mofazzal Hossain te gast.

De dienstverlening van de ziekenhuizen zal via het Turkse ministerie van Volksgezondheid verlopen. Naast gewonden zullen ook kinderen die ingeënt moeten worden en zwangere vrouwen medische hulp krijgen. Voor het einde van dit jaar moeten de Turkse hospitalen en gezondheidscentra hun deuren openen.

Naast de bouw van de ziekenhuizen en zending van voedsel en hulpgoederen, zal de Turkse gemeente Kocaeli in samenwerking met de Turkse staatsorganisatie voor Rampenbestrijding AFAD waterputten realiseren in de buurt, zodat vluchtelingen aan schoon water kunnen komen.

Daarnaast zal Turkije 25.000 wooncontainers voor 125.000 vluchtelingen sturen naar Bangladesh, liet Akdağ weten.

De Bengaalse minister bedankte Turkije voor alle hulp. “Turkije is altijd daar waar mensen in nood verkeren. Emine Erdoğan, de first lady van Turkije, zag al het leed in Bangladesh als haar eigen leed. Zij heeft daar de hele wereld tot actie opgeroepen (KLIK voor foto’s). Vele Turken zijn nu in Cox’s Bazaar bezig met het helpen van een miljoen gevluchte Rohingya”, aldus Hossain.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-11-2017

Nov 23, 2017
Loading posts...