<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 05, 2017

‘Turkije deelt zijn rijkdom met moslims over de hele wereld, vijanden worden gek’

De Turkse hulpvereniging Sadakataşı heeft in samenwerking met de Turkse staatsorganisatie voor hulp TIKA een moskee- en onderwijscomplex gebouwd in Zanzibar, een eiland aan de oostkust van Afrika. Het complex heeft de naam ‘15 juli martelaren’ gekregen en is gebouwd dankzij Turkse donateurs.

De openingsceremonie is bijgewoond door de Turkse parlementariër en parlementschef Ahmet Gündoğdu. “Alle moslims zijn broeders van elkaar. Daarom zijn we ook aanwezig in Zanzibar”, zei hij.

Gündoğdu legde ook uit waarom het complex de naam 15 juli heeft gekregen: “Dat is de datum wanneer sommigen zogenaamd van hun geloof en land hielden, verraad hebben gepleegd. Wij hebben op die datum letterlijk meegemaakt wat kalief Ali zei: de meest sluwe en gevaarlijke vijand is diegene die doet alsof hij aan jouw kant staat, maar in werkelijkheid dat niet is.”

Voorzitter van Sadakataşı, Kemal Özdal, zei in zijn toespraak dat moslims tegenwoordig hun toevlucht zoeken bij Turkije en dat land daarin vertrouwen. “Van de Balkan tot aan het Midden-Oosten, van Afrika tot aan Azië. Het groeiende Turkije deelt zijn rijkdom met moslims over de hele wereld, zoals in de laatste jaren is bewezen (LEES meer). Degenen die Turkije als vijand zien, worden helemaal gek. Ze zijn zo doorgedraaid dat ze met een couppoging zijn gekomen. Die coup was niet alleen tegen Turkije gericht, maar op de islam”, aldus Özdal.

Het Turkse onderwijscomplex in Zanzibar is 5.887 vierkante meter groot en bevat een moskee voor 350 moslims. Ruim duizend scholieren en studenten zullen gebruik maken van het onderwijscomplex, is gemeld.

De bevolking van Zanzibar heeft de Turkse delegatie met veel vreugde ontvangen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ZANZIBAR | Gepubliceerd: 05-10-2017

Oct 05, 2017
Loading posts...