<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 28, 2017

‘Geef Erdoğan de Nobelprijs voor de Vrede’

Volgens internationale ombudsmannen moet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan de Nobelprijs voor de Vrede krijgen.

Dat laten de bemiddelaars weten tijdens een conferentie in Istanbul.

De ombudsmannen vinden dat Erdoğan die prijs verdient ‘om zijn strijd tegen de machtige wereldorde die de zwakken verplettert’. “Erdoğan is de stem geworden van de onderdrukten”, zeggen de ombudsmannen.

Deze week kwamen ombudsmannen bijeen in Istanbul om met name te spreken over de strijd tegen racisme, vreemdelingenhaat en haatspraak. Turkije heeft Europa deze week opnieuw gewaarschuwd voor opkomende extreem-rechtse groeperingen en racisme in Europese landen.

Turkije

Turkije heeft grote internationale hulpprojecten lopen over de hele wereld. Het land staat bekend om zijn opbouw van en steun aan meerdere landen zoals Somalië en Palestina, als ook landen in Zuid-Amerika en in het Verre Oosten. De projecten lopen via de staatsorganisatie TIKA. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen landen: zo gaat er ook Turkse hulp naar bijvoorbeeld Brazilië, Mexico of naar de Seychellen (LEES meer). In het Centraal-Amerikaanse land Guatemala is men ook erg tevreden over TIKA.

In Ghana lopen ook projecten, waarbij een christelijke school wordt gerenoveerd. In Vietnam zeggen Vietnamezen ‘nog nooit zo zoveel steun te hebben ontvangen van iemand anders dan Turkije’. (LEES meer)

Turkije vangt de meeste vluchtelingen ter wereld op en heeft dertig miljard dollar uit eigen zak betaald voor de opvang van Syriërs. De internationale steun hiervoor is niet noemenswaardig klein, laat de Turkse regering weten. Turkije redde ook Syriërs in Aleppo, die met een genocide te maken kregen. (LEES meer)

Erdoğan geeft vaker opdrachten om grote hulpschepen met meer dan tienduizend ton hulp te sturen naar landen zoals Palestina, Jemen en Sudan (LEES meer). Hij is de enige Turkse leider die 23 Afrikaanse landen heeft bezocht. De president van Guinee kreeg, op zijn verjaardag, vijftig bussen cadeau van Turkije.

De president van Colombia Juan Manuel Santos, die de Nobelprijs voor de Vrede heeft ontvangen, heeft ook zijn dank geuit aan de Turkse president (LEES meer). Colombianen in Briceño-Oregon noemen Turken belangrijk voor de mensheid en wensen hun meer rijkdom (LEES meer). De president van Jemen bedankt Turkije ook voor de Turkse steun.

In de recente humanitaire ramp in Myanmar was het Turkije dat als eerste en meeste in actie kwam voor hulp aan Rohingya. Het land geeft aan door te zullen gaan met hun steun, ook als dat zelfs met helikopters of boten moet.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GLOBAL – ISTANBUL | Gepubliceerd: 28-09-2017

Sep 28, 2017
Loading posts...